HABER-METİN HARIKÇI

UR. 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün Amerika’da 5170. Bölgeye bağlı Silicon Valley Star Rotary Kulübü ile yıllardır devam eden dostluklarının harika projelere dönüştüğünü belirten Dönem Başkanı İsmet Atay, imzaladığımız kardeş kulüp protokolü ile iki ülke ve kulüpler arasındaki dostlukların yeni projelerle insanlığa fayda sağlayacağını söyledi.

Rotary’nin “Dünya Barışı” için en çok çalışan sivil toplum kuruluşu oluşu olduğuna dikkat çeken Başkan İsmet Atay şöyle konuştu:

“Amerika’da yaşayan Türk dostlarımızın kurduğu Silicon Valley Star Rotary Kulübü ile bugüne kadar başta kız çocuklarının eğitim hayatlarını sürdürebilmesi için verdikleri burslar olmak üzere “Engellilerle Zirvede Nemrut’a Tırmanıyoruz” ve “Hayatı Paylaşarak İçin Engel Yok” projeleri kapsamında başlattığımız Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyamızı birlikte başarı ile yürüttük. Ayrıca yaptıkları anlamlı bağışlarla Adıyaman Halk eğitim Salonunda harika bir bilgisayar laboratuarı kurarak Adıyamanlı gençlerin başta kod yazma eğitimi olmak üzere programcılık ve operatörlük kurslarından belge alarak iş sahibi olmalarına imkân sağladık. Bütün bu anlamlı projeler gelecekte artarak devam edecektir. Ben her iki ülke kulüplerine ve Rotary ailemize imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”

Dünyanın en doğusu ve en batısının kardeş kulüp projesi ile birleştiğini belirten Amerika’da 5170. Bölgeye bağlı Silicon Valley Star Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dilek Akman:”Mesafelerin hiç önemi yok. Bizler ne kadar uzak olsak da kalbimiz ülkemize faydalı işler yapabilmek için heyecanla çarpıyor. Bugüne kadar Adıyaman nemrut Rotary Kulübü ile gerçekten harika işler yapıp muhteşem projelere imza attık. Bütün bunların gerçekleşmesinde emeği geçen ve bizlerle ilk bağlantıyı kuran Nemrut Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanlarından sevgili Ferit Binzet ve eşi Mehtap’a da çok teşekkür ederiz. Her zaman gücümüz yettiğince insanlığı faydalı ve ülkemize yarar sağlayacak projeler seçiyor ve destek oluyoruz. Doğduğumuz yerlere uzaklardan destek olmanın heyecanı bizleri her zaman motive ediyor. Umarım gelecekte çok daha güzel projelerin gerçekleşmesine vesile oluruz” dedi.