Haber-Metin HARIKÇI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye Belediyeler Birliği Kongresi ile Ankara Buluşması'na gidecek 60 öğrenci uğurlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Mardin Diplomasi Akademisi'ne katılan gençler  Ankara Buluşması'na ve Türkiye Belediyeler Birliği Kongresi'ne gidecek olan 60 öğrenci, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve yanındaki heyetle birlikte uğurlandı.

Bu bizim büyükşehir belediyesinin yağmış olduğu kültür turları kapsamında gençlerimizi inşallah bugün 60 genci Ankara'ya göndereceklerini söyleyen Vali ve Belediye Başkan Vekili Demirtaş, "Hem Ankara'daki tarihi yerleri dolaşacaklar hem de milletin evini ve milli kütüphaneyi, Ulucanlar'ı, Ulus'u ve Anıtkabir'i dolaşacaklar.” dedi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Demirtaş, şöyle devam etti:

“İnşallah bizim amacımız gençlerimize kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmaktır. Yarın Allah nasip ederse Genç Dostlar Projesi adı altında bir proje kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği’nin yapmış olduğu bir projede Cumhurbaşkanımız da saat 15.00'te katılacaklar. Gençlerimiz de inşallah o programda olacaklar. Gençlerimizin yollarının açık olmasını diliyorum. Bu kültür turlarının devam edecek. Bundan sonra hem çevre illerine hem de Çanakkale’ye 200 gencimizi göndereceğiz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”