Haber-Metin Harıkçı

Pandemi sürecini en iyi değerlendirme adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Adıyaman İl Milli Eğitim müdürü Ahmet Alagöz; “Milli eğitim bakanlığımızın talimatları doğrultusunda öğretmenlerimizin özverili bir şekilde katkılarıyla yüz yüze eğitimlerimizin yanı sıra uzaktan eğitimlerimize devam ediyoruz. Pandemi tedbirleri kapsamında evde kalmamız gereken sürelerde en çok çocuklarımız, öğrencilerimiz etkilendi bunun farkındayız. Onları çok iyi anlıyoruz. İnşallah okul sıralarında arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle yan yana coşkulu bir şekilde okul hayatına dönmemiz hepimizin en büyük temennisidir.

Yakın bir zamanda ulusça büyük bir coşkuyla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İlimiz geneli Resim ve şiir yarışması düzenledik. Yapılan değerlendirmeler neticesinde dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini pandemi tedbirleri nedeniyle verememiştik ve bugün aileleriyle birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek misafir edip çocuklarımızın hediyelerini teslim ettik.

Aileleriyle ve okul yöneticileriyle birlikte onları bin nebze mutlu etmenin sevincini yaşadık. Yarışmaya katılan her öğrencimiz, her eser bizim çok için çok kıymetli. Eserler birbirinden güzel, inşallah bu çocuklarımız bu başarılarını ileriki yıllara taşıyıp iyi bir Ressam, iyi bir şair olabilirler. Onların bu önemli başarıyı elde etmesine emek ve destek veren okul yöneticilerine, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi gözlerinden öpüyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen törene, dereceye giren öğrencilerin yanı sıra okul idarecileri, danışman öğretmenleri ve ailelerde katıldı.

Okul Öncesi kategorisinde Resim Yarışmasında dereceye girenler;

1. Sebil Bilgin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Anasınıfı

2. Zeynep Berra Çakır Şehit Engin Tilbaç Anaokulu

3. Hümeyra Karakuş Sümer Anaokulu

İlkokul Kategorisi – Resim Yarışmasında dereceye girenler

1.Pınar Demir Yeni Mahalle İlkokulu

2.Miray Taştan Altınşehir İlkokulu

3.Umut Can Taner Yukarı Kuşakkaya İlkokulu

Ortaokul Kategorisinde Şiir Yarışmasında dereceye girenler

1.Irmak Taygi Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu

2.Elifnaz Kaya Biraralık Ortaokulu

3.Beyzanur Yılmaz Küçük Hasancık Ortaokulu

Aldıkları hediyelerle oldukça mutlu olan çocuklar il milli eğitim müdürü Ahmet Alagöz'e teşekkür ettiler.