Sınava çok az bir süre kaldı bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu seneki sınav koronadan dolayı bir süreç gibi görünsede bu seneki sınavın avantajları oldu. 

1- Önceden rapor alınıyordu okulun son haftaları şimdi mecbur bir karantina oldu evde kalındı ders çalışılıyor.

2- Mart’tın 23 ünden itibaren uzaktan eğitime geçildikten sonra türev,limit  ve integralden muaf olundu en zorlanınan en ağır konulardı. Öğrenciler 2. Dönem konulardan muaf oldular. Büyük bir avantaj oldu ders çalışma yükleri azaldı. Sorumlu oldukları zor konulardan muaf oldular esasen buda bu yıl sınava giren öğrenciler için bir avantajdır.

3- Lisans bölümlerine tercih etme barajı 180’den 170’e indi 10 puanlık indirim dahi  geçen seneki veriler dahilinde 153 bin öğrencinin daha lisans bölümüne tercih yapmasına vesile oldu.

4- TYT’de  süre artırıldı 120 soruya 135 dk veriliyordu şimdi 30 dakika daha arttırıldı tyt için büyük bir avantaj matematik ve sayısal soruları çözmek için büyük bir avantaj.

Örnek Türkçe sınavı diyoruz biz kolay diyoruz biz kolayı şöyle yorumluyoruz çalışmasakta yaparız diyoruz.

Çalışmadan hiç birşey olmaz.

Sınavlardaki net ortalama şöyle 40 Türkçe sınavında net ortalama 15 
Matematik 40 sorudan net sayısı 6 

Fen bilimleri 20 sorudan 2 net bunun nedeni Matematikle, Fenle uğraşacağıma Türkçe ile sosyalle uğraşırım diyor çünkü onlar kolay deniliyor.

BAŞARMAK DEMEK ZORLANDIĞINI YAPMAK DEMEKTİR.
Türkçe ile sosyali zaten herkes yapar. Herkesin yaptığını yapmak başarı değilki dengeyi o bozmayacakki dengeyi ötekiler bozacak (matematik,fen) herkesin kaçtığı bozacak korktuğu bozacak herkesin zorlanırım bana az puan kazandırır dediği bozacak. Eğer kazanmak istiyorsak işin kolayına kaçmak yok işi hafifede almak yok tek birşey var ciddi davranmak ciddi çalışmak bütün testlere tyt deki 4 testen herkes sorumlu onun için bütün derslere çalışmamız lazım.

OKUMAK ÖZGÜRLÜKTÜR.
PSİKOLOG ÇETİN ÖZTÜRK 
İnstagram: psikologcetinozturk