Programın açılış konuşmasını yapan Kahta 02 Spor Kulübü Başkanı Musa Yıldırım; Kâhta’nın, tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek Kâhta 02 Spor’un, bir kulüpten daha da öteye giderek kadim şehrin, bu köklü halkın adeta mayası olduğunu söyledi. Kâhta, tarihi bir süreçten geçiyor. Kâhta 02 Spor Kulübü, tüm camiasıyla bir spor kulübünden daha da öteye giderek bu kadim şehrin, bu köklü halkın adeta mayası olmuştur. Kulübümüz gençlerimizi ahlak ve maneviyat açısından her türlü kötü alışkanlıktan, uyuşturucudan, terör eylemlerinden kurtaran ve şehrin bütün dinamiklerini tek çatı altında toplayan ilçemizin en etkili kuruluşu haline gelmiştir.

BAL LİGİNE DAMGAYI VURDUK”

Kâhta02Spor Kulübü başkanlığı olarak bu kuruluşun dalga dalga büyümesi için elimizden gelen bütün imkânları seferber ediyoruz. Yönetimimiz, teknik heyetimiz, futbolcularımız, taraftarlarımız ve Kâhta halkıyla adeta kenetlenerek tarihi bir başarıyı ilçemize kazandırmak istiyoruz. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz, asla yılmayacağız, adım adım hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz.Yönetim olarak amatör ligde devir aldığımız Kâhta 02 Spor’u kısa bir sürede üst lige çıkararak hem sportif başarımız hem de futbolun temel etik kurallarına bağlı kalıp camiamıza yakışır bir şekilde verdiğimiz mücadele ile adeta bal ligine damgayı vurduk!

“YEDİDEN YETMİŞE BİRBİRİMİZE KENETLENMEMİZİN NETİCESİ”

Bu büyük takımın şampiyonluğu için elimizdeki bütün imkânları seferber ederek maddi ve manevi çok emekler verdik. Elbette ekibimiz BAL Ligine şampiyonluk parolası ile çıkıp bugün şampiyonluğun en büyük adayı konumuna gelmiştir. Bu başarı birlik-beraberlik ruhunun ve Kâhta halkının yediden yetmişe kenetlenmesinin neticesidir.Kâhta 02 Spor; bir bireyin, bir zümrenin, bir siyasi partinin veya bir ideolojinin takımı değildir. Kâhta 02 Spor, tüm Kâhta’nın ortak değeri ve takımıdır. Bugün bu salonda farklı renklerin, farklı siyasi düşünce ve ideolojilerin bir araya gelerek ortak hedefe yönlendiren en etkili güç şüphesiz Kahta 02 Spor Kulübü’nün varlığıdır.“

"KURAL VE KAİDELERİ OLAN BİR KULÜBÜZ”

Kâhta 02 Spor Kulübü kural ve kaideleri olan bir kulüptür. İlk yarıda Kâhta 02 Spor arması altında mücadele eden hiçbir futbolcumuzun emeğine ve alın terine saygısızlık yapmadık. Bütün futbolcularımızı birbirinden ayırmaksızın daha kararlı bir şekilde mücadele etmelerini sağlamak gerekli imkânları sağladık. Sakatlanan oyuncularımıza sahip çıktık, futbolcularımızın alacaklarını hiç aksatmadan yerine getirerek her yönüyle profesyonelleşmiş bir kulüp haline geldik. Bu pencereden bakıldığında Türk futboluna ve BAL ligine farklı bir bakış açısı ve yeni heyecan getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“3. LİGDE ADIYAMAN’I EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUM”

Kâhta’da gerek yönetimimiz, teknik heyetimiz ve futbolcularımız gerekse de taraftarlarımızın göstermiş olduğu üstün ahlaki erdemlilik vesilesiyle Adıyaman genelinde futbol yeniden dizayn edilmeye başlandı. İnşallah sezon sonunda BAL ligi şampiyonluğumuzla 3. Ligde Adıyaman’ımızı en güzel şekilde temsil edeceğimize huzurlarınızda söz veriyorum. Bugün Kâhtalı hemşehrilerimizin kulübümüz için üzerine düşün bütün görevleri fazlasıyla yerine getirdiğine herkes şahit. Gurbette yaşayan ve yürekleri Kâhta 02 Spor için gümbür gümbür atan bütün Kâhtalı hemşehrilerimiz ise üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getireceklerine dair olan inancımız tamdır.

“AMACIMIZ EĞİTİMLİ, AHLAKLI BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR”

Biz Kâhta 02 Spor yönetimi olarak yola ilk çıktığımızda verdiğimiz ilk mesaj; eğitimli, ahlaklı bireyler yetiştirmekti. Bunu başarmanın en önemli yolu da gençlerin gönlünü fethetmektir. İşte! Artık Kâhta tüm organları ile gençlerine sahip çıkan, koruyan ve kollayan müstesna bir ilçe konumuna gelmiştir. Rakip takımlara karşı göstermiş olduğumuz misafirperverlik, futbolcularımızın centilmen oyunu, taraftarlarımızın hoşgörü ve ahlaklı davranışları, yönetim kurulumuzun teknik heyetin ve futbolcularımızın emeğine göstermiş olduğu saygı, Kâhta halkının kulübüne göstermiş olduğu ilgi ve alaka takdire şayandır. Bu nedenle biz Bal ligine değil, Türk futboluna damga vurmaya geliyoruz.

“HALKIN TAKIMI OLDUK”

Kâhta 02 Spor, artık halkın takımı oldu! Her gün dalga dalga büyüyerek muazzam bir taraftar kitlesine ulaşarak Türk futboluna damgasını vurmuştur. Tribünlere sığmayacak kadar büyüdük. İşte tam da bu noktada ilimizin bürokrasine ve siyasetçilerine Kâhta halkı adına seslenmek istiyorum: Artık şehrimize yakışır modern bir stadyum hak ettik. Gelin bu sevdaya sizler de katkı sunun…Bu büyük ve tarihi buluşmada, kaynaşma ve dayanışma gecesinde hepinizi, bütün Kâhta halkını Kâhta 02 Spor halkası etrafında toplanmaya ve birbirleriyle kenetlenmeye davet ediyorum. Kâhta için bu tarihi sorumluluk bizim ve bizden sonrakilerin, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yarınlarımızın sorumluluğu olacağından kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Her zaman gençlerin yanında olduğunu belirten Kahta Belediye Başkanı Vekili Osman Erol, Kahta 02 Spor Kulübü'ne tam destek verdiğini belirterek Belediye olarak her zaman destek vermeye hazır oldukların söyledi. Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan ise, “Kahta 02 Spor’a destek amacı ile düzenlenen bu programda idarecisinden siyasetçisine, esnafından memuruna kadar hemen hemen herkesin destek amacıyla burada olmasından büyük mutluluk duydum. Ben bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak bir kentin ve bir taraftar grubunun şampiyonluğu ne kadar istediğini ne kadar arzuladığını bilenlerdenim. Kahta’nın taraftarından futbolcusuna spor kulübü yöneticisinden siyasetçisine kadar hemen hemen her kesimin bu şampiyonluğu ne kadar istediğini gördüm. Zaten Kahta 02 Spor her şeyi ile profesyonel lig de top oynayabileceğini görüyoruz. Sadece bunu hukuki olarak tescili lazım. Bunu da futbolcu arkadaşlarımızın gerçekleştireceğine inanıyoruz” diye konuştu.