Kahta  Devlet  Hastanesinde  uzun  yıllardan beri  taşeron işçi olarak çalışan  ve kadroya  geçiş için başvurularını  yapan işçiler,  hastane  bahçesinde  bir araya  gelerek düzenledikleri  basın açıklamasıyla  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  teşekkür  ettiler.

Taşeron  işçiler  adına  açıklamada bulunan hizmet alım birimi sorumlusu  Abdullah Akkaş,  taşeron  sistemine son verilmesiyle, kamuda etkin ve kaliteli hizmetin önünün açılması ile birlikte çalışanların memnuniyetinin   arttığını, yüz binlerce emekçinin ve milyonlarca aile bireyinin yüreğine su serpildiğini  ifade ederek, "Başbakanlığı döneminde çıkardığı yasayla taşeron çalışanlarının örgütlenme ve toplu sözleşme haklarını sağlayan, bugün de yüz binlerce işçiye kadro müjdesinin mimarı büyük Türkiye’nin onurlu imanlı dik duruşlu yiğit lideri mazlumların umudu ümmetin savunucusu Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a  teşekkürü  bir  borç biliyoruz. O  tüm mazlum halkın olduğu gibi hepimizin ümididir. Bu yasanın çıkmasıyla  beraber  artık  zor  şartlarda yaşayan işçi kardeşlerimiz  daha refah bir  yaşam sürecektir,  daha  önce alamadığı  haklara kavuşacaktır. Ümit  ediyoruz   ki bu bir  başlangıç ve ileriki  zamanlar  işçiler için daha  aydınlık günlere gebedir. İşçiler  bu ülkenin temel ve en  sağlam taşlarıdır. An geldiğinde  ülkesi  için tankların önüne duracak ve  göğsünü silahlara  siper  etmekten bir an bile tereddüt etmeyecektir"dedi.

Akkaş,başta bu sürecin mimarı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sürekli  işçilerin yanında  olup onlara ağabeylik yapan  TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a  ve  kadro çalışmasında emeği  olan herkse  teşekkür etti.