Görev süresi içerisinde İmar Revizyonu konusunda önemli bir çalışma başlattıklarını belirten Turanlı; “Görev sürem esnasında ve imar revizyon çalışmamız için ilimiz milletvekili olan Mehmet Metiner’in çok büyük desteklerini gördüm. Kahta’nın varoş bölge olarak adlandırdığımız yerleri geliştirebilmemiz için imar revizyonuna ihtiyaç duyuluyordu. Bu imar revizyonu ile Kahta’yı yeniden yoğurup hamurunu yeniden şekillendirmemiz gerekiyordu. Seçime yaklaşık 20 gün kalasıya yüzde yüzü belediye destekli olan imar revizyonun iller bankası tarafından ihalesi yapıldı. Şimdiye kadar imar revizyonu hayata geçmiş olsaydı Kahta’mızın varoş bölgelerinin kalkınması için büyük bir adım atılmış olacaktı. O dönem TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 70 ile 100 Bin TL arasında konutlar yapabileceklerini ifade etmişlerdi. Şayet gerçekleşmiş olsaydı Kahta çok daha farklı yerlerde olacaktı.

TALANDAN MAL KAÇIRIR GİBİ, KAHTA’NIN DÖRT BİR TARAFI İMARA AÇILDI

Kahta’da talandan mal kaçırır gibi, gelişigüzel arazilerin Ama maalesef bizden sonra gelen sayın başkan bizden kalan projeleri hayata geçiremediği gibi, Kahta’nın dört bir tarafı imara açıldı ve gelinen nokta itibarıyla Musa Peygamber türbesine kadar, diğer tarafta Süsyan, Baraj tarafına kadar yerlerin imara açılması demek bana göre Kahta’nın resmen katliam yapılması demektir. Kahta’da imara açılacak yeni yerlere ihtiyaç yoktu. Bunlar İmar revizyonunu yapıyoruz deyip amacının dışına çıktılar ve keyfilerine göre yeni imar alanlarını açtılar.

YEŞİL ALANLARI BİLE İMARA AÇTILAR

Vatandaşlara hizmet vermek adına ayrılan yeşil alanların bile bir bir yok edildiğini belirten Başkan Turanlı; “Gelişigüzel imar alanları oluşturdukları gibi, yasal olmayan bir şekilde de yeşil alanları imara açtılar. Bunu inkar ediyorlarsa ben onlarla yüzleşmeye hazırım. Belediye meclis üyelerine yaranmak adına yeşil alanlar üzerine onlara ait çay bahçeleri, parklar açıldı. Uygunsuz imar, Yeşil alanların imara açılmasında Belediye başkanı ne kadar hatalı ise, bunun altına imza atan Belediye Meclis üyeleri de bir o kadar hatalı ve vebal altındalar. Şayet benle yüzlemeyi kabul ederlerse ben tek tek açıklamaya hazırım.

KİŞİYE ÖZEL İMARLAR YAPILDI

Hal hazırda var olan imar planının iyileştirilmesi ve imar revizyonunun aslına uygun bir şekilde hayata geçirilmesi gerekirken, kişiye özel imarların açıldığının altını çizen Turanlı; “Mecliste onaylanmayan bir yer İmar revizyonunda nasıl onaylatılıp geçirildi. Belediye başkanının yakının sahibi olduğu Aşiyankent yanında hemen benimde arazim var. İfraz ettim, imara girmiş bir bölge ama maalesef Aşiyankente verilen imar, kat yüksekliği maalesef bize verilmiyor.

KAYNAK SU İYİ, DERE YATAĞINDAN GELEN SU SAĞLIKSIZ

İlçemize Kaynaktan gelen suda bir problem yok ama, dere yatağından gelen su sağlıklı bir su değil. Bizim dönemimizde kaynaktan su getirmek adına çalışmalarımız oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde bütçesi 16 Trilyon olan kaynak su projemizin tahsis yazısı onaylanmıştı. Ancak mahkeme o bölgenin Malatya’ya ait bir bölge olduğunu ve o bölgenin su ihtiyacı olduğunu beyan etmesi üzerine mahkeme onları haklı görmüştü. Bunun üzerine biz bitmiş bir projeyi tadilat yaparak Dere yatağına çevirebilirdik ama o su Kahta’mız için içilebilir bir su değildi ve sonuna kadar da iddia ediyorum. Akan su dere yatağı suyudur ve çay yatağı oluşturmuş durumda. 55 Milyonluk bir harcama ile arıtma tesisi yapıldı. Arıtmadan geçen her su içilebilir su anlamına gelmez. Klorlama yoluyla suyu iyileştirmeye çalışırsınız ama klorun de insana verdiği zayiatı hesap edemezsin.

KAHTA GENELDE HİZMET ALDI, YERELDE YETERLİ HİZMETİ HALKA VEREMEDİ

Kahta ilçemiz merkezi hükümet aracılığıyla ülke geneli yapılan hizmetlerden beklenen hizmeti almış ancak yerelde halkımız beklediği hizmeti alamamıştır. Her şeye rağmen sulanabilir projelerin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor. Ayrıca Kahta’da Turizmin canlanması için bazı çalışmalar yapılmalı ve kurulacak bir teleferik ile Nemrut Dağına doğayla baş başa bir yolculuk başlatılmalı. İsteyen aracıyla çıksın, isteyen teleferik ile çıksın. Tut ilçesinde yapılan yamaç paraşüt etkinlikleri gayet rahat bir şekilde yapılır. Yerelde Kahta’da gözle görülebilir hizmetin olmadığı ortadır.

HALKIN HUZURUNDA YÜZLEŞMEYE HAZIRIM

Kahta halkına her zaman hesap vermeye hazır olduğunu dile getiren Turanlı; “Başkan görev süresi boyunca halkın beklediği hizmeti veremediği gibi, zaman zaman bizim dönemi eleştirmiş, iftaralar atmıştır. Ben her zaman dile getiriyorum iki medeni insan olarak çıkalım halkın huzurunda hesap verelim. İster televizyon kanalında, isterse de halkın huzurunda bir toplantı salonunda canlı canlı konuşalım.