Konuyla ilgili olarak yetkililerden yapılan açıklamada; “1991 yılından ilçe olarak ilan edilen Sincik ilçe olduğundan bu yana Kahta Orman İşletme Şefliğine bağlı olarak hizmet vermekteydi. Sincik ilçemiz ile Kahta ilçemiz arasındaki mesafe uzaklığından ve ormanlık alan çok olmasından dolayı daha faydalı olacağından dolayı Sincik Orman İşletme Şefliği açılıyor. Sincik Orman İşletme Şefliği idari bina çalışması devam etmekte olup. Tarım Orman Bakanlığı tarafından Mart 2020 tarihinde şeflik görevine Nazife Karakoç atandı. Sincik Orman İşletme Şefliği yakın zamanda faaliyetlerine başlayacak”

GERGER ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ TEKRAR AÇILIYOR

Gerger ilçesinin ilk kuruluş yıllarında hizmet binası olarak yaptırılan ve faaliyetlerini yürüten Gerger Orman İşletme Şefliği, 20 yıl önce kapatılarak faaliyetlerini Kahta Orman İşletme Şefliğine devredilmişti. Kahta orman İşletme şefliğinin mesafe olarak uzak olmasından dolayı eski Gerger orman işletme şefliği binası ve lojmanı tadilata alındı.

Gerger Orman İşletme Şefliğine Tarım Orman Bakanlığı tarafından mart 2020 tarihinde şeflik görevine Hasan Karakoç atandı. Gerger Orman İşletme Şefliği yakın zamanda faaliyetlerine başlayacaktır.

Haber: Ramazan Mente-Kahta