Kahta Gönüller Platformu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ülkemizde son zamanlarda kur üzerinden yapılan ekonomik saldırılar neticesinde ekonomik kriz yaşanmakta olduğu toplumun malumudur. Dolar şimdilerde ateşi sönse de 7 TL sınırına dayandığı günler, Suriye- Irak
politikası, bunun ekonomi üzerindeki yoğun baskısı, iç piyasadaki dalgalanmalar, toplum içindeki huzursuzluklar, üretim ve tüketim arasındaki dengesizlik, ihracat ve ithalat arsında oluşan cari açık, ötelenmiş tüm diğer sorunlarımız…

Tüm bunlar ülkemizin ekonomisi üzerinde baskı oluştururken, faizleri arttırırken, TL’nin dolar karşısında değer kaybederken, ülkenin umut bağladığı yatırımlar durdurulurken, bürokratik devletin tüm hantal hali göz önündeyken, devlet kurumlarının harcamaları ülkeyi getirdiği nokta belliyken ülkeyi yöneten hükümet açısından belli kararlar almaya mecbur etti. Ülkeyi ilgilendiren bu kararlar maalesef zaten durumları iyi olmayan bazı vatandaşlara başka ek faturalar getirdi. Halkın sofrası küçülürken, ekonomik krizin kendilerine dokunmadığı, bırakın dokunmayı fayda sağladığı kesimler açısından fırsat olarak görüldü. Halkın çoğu fakirleşirken sadece kur farkından servetine servet katan kesimler ise ekonomiye destek mesajları vermekle yetindi. Dolar 7 TL ye yaklaştığında dolardan Türk Lirasına geçmek bir marifet değil bir fırsatçılık, bir göz boyama olarak görüldü. Atı alan Üsküdar’ı geçti misali zenginleşen zenginleşti, fakirleşen fakirleşti… Kriz halkın evine girdi, kriz fırsatçıları ise halkın üzerine çöktü.

Kâhta Gönüllüler Platformu olarak, hükümetlerin her ekonomik krizde ilk çözüm olarak kullandığı ek vergi veya diğer kalemlere yapılan zamlar özellikle asgari ücret alan vatandaşın geçimini zorlaştırdığını, dar gelirli ailelerin zor durumda bıraktığını bilinmesini isteriz. Hükümete düşen ekonomik krizin vatandaş üzerindeki baskıyı kaldırmaktır. Dar gelirli vatandaşlara yansıyacak ağır faturanın önüne geçmektir. İsraf kokan, devletin vatandaştan aldığı vergilerle ayakta kalan kurumların anlamsız harcamaların önüne geçerek krizin vatandaşın üzerindeki etkisini kaldırmasını bekliyoruz. Kriz fırsatçılığı ve stokçuluk yapanlara karşı etkin mücadele ederek, bu zam fırsatçıların geçim kaygısı yaratarak, halkı olumsuz bir psikolojiye itmemeli.  Büyük firmaların, marketlerin % 50 zam yaptıktan sonra %10 indirim fırsatçılığa göz yummamalı. Doları öne sürerek zam yatıklarını söyleyen esnaf ve ticaretçilerin, doların düşmesi onların zamlarının önüne geçip geçmediği platform olarak merak
etmekteyiz.

Kâhta Gönüllüler Platformu olarak, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Bunun için gereken fedakârlığı birçok kez gösteren halkımız, bu krizden de çıkma adına ülkesinin yanında ve tüm desteğini sağduyululukla göstereceğine olan inancı tamdır. İdarecilerimize düşen görev bu güveni ülkenin ve vatandaşın hak ve adalet taleplerine göre yürütmesi, ülkemizi üreten, kendi ayağı üzerinde duran büyük bir devlet refleksi ile geleceğe taşımasıdır.

Kâhta Gönüllüler Platformu olarak, ülkenin yaşadığı sorunları elbette bizde hissetmekteyiz. Krizi bahane ederek yapılan zamlar serbest piyasa koşuları ile açıklanacak bir durum değildir. Kâhta Gönüllüler Platformu olarak, yapılan tüm keyfi zamlara karşı olduğumuzu, bunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Her fırsatta fedakârlıktan bahseden kesimlerin kendi fedakârlıklarını gösterme zamanı gelince bahane üretmeleri artık güncelliğini yitirmiştir. Asgari ücretlisi, memuru, sade vatandaşa yansıyan genel ekonomik krizin yerelde ekmeğe, yumurtaya, salçaya, domatese vb.
Ürünlerde fahiş fiyat olarak yansıtılması yarı bir yük getirmektedir.

Platform olarak, tüm esnaflarımıza sesleniyoruz. Kriz baskısına yenik düşmeyin. Krizi def edecek, Kâhta halkından yana tavır takınacak bir “Esnaf ve Sanatkârlar” duruşu sergilemenizi, bu ülkeye operasyon çekmek isteyen dış güçlere verilecek en büyük cevap olacağını hatırlatıyoruz. Bu ülke ve Kâhta hepimizin. Hayır ve bereket getirecek tüm alışverişiniz, satışınız helaldir ve alın terinizin hakkıdır. Zamansal sıkıntıları aşmak için gösterilen çabalar halkımız ve Kâhta Gönüllüler Platformu olarak bizler tarafından takdir edilmektedir. Pide ekmeğe yapılan zamma rağmen 0,90 TL satan fırıncımıza teşekkür ediyoruz. Bu örnek davranışın tüm esnaf ve sanatkârlar tarafından değerlendirilmesi, fiyatların marketler dâhil tüm yerlerde makul bir seviyeye getirilmesi en büyük temennimizdir. Fiyatlarda yapılacak indirimler neticesinde halk biraz nefes alacak, atılmış bu adımı Kâhta halkı unutmayacaktır.

Bu zam fırsatçılarına fırsat vermeme adına Platform olarak, yetkilileri denetimlerini gerçekleştirmelerini ve gereken önlemleri almalarını, halkın mağduriyet yaşamaması adına önemli bir adım olarak görüyoruz.

Kâhta Gönüllüler Platformu olarak bir çağrımızda Basın Mensuplarına…

Yapacağınız olumlu ve çözüm getiren haberler halkın moralini düzeltecek, Kahta halkını diri tutacak, kriz fırsatçılarına ise bir tepki olacaktır. Var olan gücünüzü Kahta halkının huzuru ve geleceği için
kullanacağınıza, adil olmayan uygulamalara ses çıkaracağınıza, milletin ekmeği ile oynayan kim varsa tepki vereceğinize olan inancımız tamdır.

Kahta Gönüllüler Platformu olarak hak-hukuk ve adalet yönündeki taleplerimizin bizler dâhil herkes için daha güzel bir, daha iyi bir Kahta olması için hep beraber sorumluluk almaya ve Kahta’mızı sahiplenmeye davet ediyoruz…Kriz fırsatçılarına izin vermeyelim.”