Toplantıya Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Terzi, Kahta Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fahri Can ve personelleri, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal Doğan, Kahta Badem Birliği Başkanı Sena Yıldırım ve çiftçiler katıldı.

Tarım Sigortasının çiftçiler için önem arz ettiğini dile getiren Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı yaptığı açılış konuşmasında; “Tarım sigortalarıyla ilgili gerekli bilgi alınarak poliçeler buna göre yapılması gerekir. Doğal afetler beklenmedik bir an olur. Bu düşünce doğrultusunda çiftçilerimizin emekleri doğal afet karşısında boşa gitmemesi için önlem alacağı tek işlem TARSİM yapmalarıdır. Çiftçilerimizin tarım konusunda ihtiyaç duyduğu konular hakkında bilgilendirme toplantıların devam edilecektir. Üreticilerimize bereketli bir yıl diliyoruz” şeklinde konuştu

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan ise konuşmasında, katılımcılara Adıyaman genelinde TARSİM yapan çiftçi sayısı toplam tutar ve çiftçiye ödenen TARSİM sigorta tazminatları hakkında bilgi verdi.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Kıdemli Uzman Muharrem Ünal ise, üreticilerimize poliçe oluşturması süresince dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda üreticilerin sormuş olduğu sorular yetkililer tarafından cevaplandı.