Pençe Kartal-2 Harekatı'nda Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde mağarada teröristler tarafından öldürülen ve cansız bedenlerine ulaşılan 13 şehitten birisi olan Adıyamanlı Aydın Köse (34) Kahta ilçesine bağlı Salkımbağ köyüne getirildi.


Malatya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi önce ki gün yapılan şehidin cenazesi Kahta ilçe merkezindeki baba ocağına getirildikten sonra Kahta Devlet Hastanesi Morguna konuldu. Cenaze morgdan alınarak önce baba ocağına ardından Kahta ilçesine bağlı Salkımbağ Köyü Camii'ne tören için getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman AK Parti Milletvekili Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak Belediye başkanı Süleyman Kılınç ve vatandaşlar katıldı. 


Kahta ilçesi Saklımbağ köyünde düzenlenen törende cenazeye katılanlar terör örgütü PKK'ya tepki gösteren sloganlar atarken, şehidin yakınlarından ise Kürtçe feryatlar yükseldi. Tekbirler getiren vanadalar kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları attı. 


Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından dualar eşliğinde köy mezarlığındaki şehitliğe defnedildi. 


Kahta ilçesinde yaşayan Hamdi ve Medine Köse çiftinin 6 çocuğundan birisi olan ve teröristler tarafından şehit edilen Aydın Köse'nin bekar olduğu öğrenildi.