Açılış konuşmasını Kahta Ziraat Odası Tarım Danışmanı Mutlu ŞAHİN yaparak, hububat, nohut ve bademlerde mevsimsel olarak bitkilerde görülebilecek hastalıkların teşhisi ve mücadelesi konusunda Basf firma yetkililerin sizlere bilgi verileceğini bu bilgilendirme toplantının çiftçilerimiz için hayırlı olmasını dile getirdi.

Ziraat Mühendisi Hakan Ünal, arpa ve buğdayların gelişim evresinde çiftçilerin karşılaşacağı kök boğaz çürüklüğü, septoria, sarı pas, kahverengi pas gibi fungal hastalıkların teşhisi ve mücadelesini görsellerle anlatarak çiftçilerin bu konularda nasıl ne zaman mücadele edeceği konusunda çiftçilere bilgi verdi.

Ziraat Mühendisi Şeref Esin, ilçemizde yetiştirilen nohut alanlarında görülebilecek ‘’Antraknoz’’ hastalığı, badem ağaçlarında çiçek monilyası ve et leke hastalığı konusunda çiftçilere hastalığın belirtileri, hastalığın bitkiye vermiş olduğu zararı görsellerle bilgilendirip, bu hastalıklara nasıl mücadele edileceği konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Düzenlenen toplantı sonrası açıklamada bulunan Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı; “Kahta Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin ekmiş olduğu ürün desenine göre dönemsel olarak çiftçilerimizin sıkıntı yaşayacakları konular göz önünde bulundurularak çiftçi bilgilendirme toplantıları devam edecektir. Çiftçilerimizin yapılacak olan bilgilendirme toplantılarına katılmaları sağlıklı ürün ve yüksek verim elde etmelerine yol gösterecektir. Tüm çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyoruz.