Kahta Devlet Hastanesi’nde ‘Dünya Böbrek Günü’ kapsamında hastalar ve yakınlarını bilinçlendirmek amacıyla stant kuruldu.

Hemşire ve Sosyal Hizmet Uzmanı’nın bulunduğu stantta sağlıklı böbrekler için ‘Sağlıklı Yaşam’ teması kullanarak çok sayıda hasta ve yakınına eğitim verildi.

İlgi gören stantta hasta ve yakınlarına bilgilendirme broşürleri dağıtımı yapıldı. Hastanenin uygun alanlarına da afişler asılarak farkındalık arttırıldı.

Kronik böbrek hastalığından korunmak için 8 altın kuralın olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Terzi, “Sağlıklı beslenerek vücut ağırlığı korunmalıdır. Düzenli egzersiz yapılmalı, tuz tüketimini azaltmalı ve yeterli miktarda sıvı alınmalıdır.” Özellikle Sigara içilmemeli ve ağrı kesici ilaçlardan da kaçınılmalıdır. Kan basıncı ve kan şekeri düzenli olarak ölçülmeli ve risk grubunda olan hastalar ise böbreklerini düzenli olarak kontrol ettirmelidir.” şeklinde konuştu.

Çalışan personele ise İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zafer Terzi tarafından ‘Böbrek Hastalıkları’ ile ilgili eğitim verildi.