Haber-Metin HARIKÇI

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı Yaptığı açıklamada; "Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı mesai arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemek için Temmuz ayı itibariyle Kadrolu Personelimize 8.089 TL iken %35 zam yaparak 11.217 TL’ye, Belediye Şirket Personelimizin asgari ücreti 4.253 TL iken %48 zam ile 6,550 ve Araç arkasında çalışan temizlik personelimize +150 TL ekleyerek 6.700 TL’ye yükselttik ve Hizmet iş Sendikası ile toplu iş sözleşmesini imzaladık. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diler, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün bizlerle birlikte olan Hizmet iş sendikası Adıyaman il temsilcisi Hasan Kılınç’a, Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Öryan Alkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışanların haklarını en iyi şekilde korumaya devam ettiklerini dile getiren Hizmet İş Adıyaman Şube başkanı Hasan Kılınç; "Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.

Kahta Belediye başkanımız İbrahim Yusuf Turanlı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde toplu sözleşmemizi çalışanlarımızı memnun edebilecek bir şekilde imzalamanın sevincini yaşadık. Kahta’mıza ilimize ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.