Haber-Metin Harıkçı 

Fırtına nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileten Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Turalı; “9 Mayıs tarihinde akşam saatlerinde ilçemizde etkili olan rüzgar ilerleyen saatlerde şiddetini artırmış sabaha kadar devam eden rüzgar nedeniyle bizlere ulaşan ilk bilgilere göre badem bahçelerimiz oldukça etkilenmiş durumda.

Köy muhtarlarımız ve çiftçilerimizin bizlere durumu bildirmeleri üzerine bahçelerde oluşan zararın tespiti için Kahta Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak ve Kahta Badem Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım ile birlikte köylere giderek badem ve bağ alanlarında incelemelerde bulunduk.

Çiftçilerimizin zararını tespit edilmesi için muhtarlıkların Kahta Tarım ve Orman Müdürlüğüne dilekçelerin bir an önce verilmesi gerektiği çiftçilerimize ilettik. Yapılan müracaatlar doğrultusunda Kahta Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli belirtilen köylere giderek tespitlerde bulunup, bahçede görülen zararı tutanak altına alacaklar. İnşallah en kısa sürede çalışmalar başlatılarak çiftçilerimizin zararları tespit edilir ve gereken yapılır. Çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun, Rabbim beter afetlerden korusun” şeklinde konuştu.