Değerli hemşehrilerim,

Devletimizin getirmiş olduğu kurallar hayati derecede önemlidir. Özellikle gençlerimiz, bu konuda sorumluluğunuz fazladır. Lütfen bu zorlu günlerde muhakkak kurallara riayet edelim...

İnsanlara diğer canlılardan ayrılması için belirli özellikler verilmiştir, zeka akıl vb. Diğer canlılara ise birbirlerinden ayrılmaları için ırklar verilmiştir. Gittikçe hayvanlardan özendiğimizden olsa gerek, zekamızı aklımızı kullanmayıp hayvanlara benzemeye başladık.

Sanki hepimiz aynı anneden aynı babadan gelmemiş gibi bazılarımızın göç ettiği yerlere adapte olmalarına ad verip, bu adaptasyonları bir övünç gibi algılıyoruz.

İnsanlara zaten birbirlerinden ayrılmaları için belirli özellikler verilmiştir. İnsana has özellikler, örneğin zekamızı kullanıp belli fikirlere ayrılıp o fikirler doğrultusunda münakaşa etmek varken hiçbir başarı veya hiçbir özellik kazanmadan bir nevi rastgele gelen bir ayrılma için münakaşa etmek münakaşanın da ötesinde savaşmak zekamızı kullanmadığımızın bir göstergesidir.

Diyelim ki bir hata yapıp ırkçılık yaptık beşerdir şaşar sonuçta ama bu hatamız kullanıp insanı insana kırdırtmalarına izin veriyoruz. Bu hamleyle izin vermek hem insanlık suçudur hem de gözü açık baygınlar olduğumuzun bir göstergesidir.