İnsülin direnci olanlar nelere dikkat etmeli.

Değerli okurlarım bu köşe yazımı kaleme almadan önce çok düşündüm.

Acaba nasıl başlasam yazıma.?

Ve şöyle karar verdim. Daha anlaşılır sade bir dille anlatacağım bu konuyu..

İnsülin direnci olan arkadaşların şöyle bir sıkıntısı oluşuyor. Ne kadar yerse yesin doygunluk hissi gelmiyor gelse bile çok kısa sürede tekrar açıkıyor.

Bunu düzenlemek için ya troid hormonunu düzenleyici ilaçlara başvurmak zorunda kalıyor. Yada akla ve mantığa dayanmayan yöntemler deniyor.

Bu sıkıntıları yaşayan bir çok Sporcuma spor ile desteklenen diyetlerin çok iyi sonuçlar verdiğini söylediğimde pek inanmasalarda.

Zaman içerisinde dediğimiz diyetlere riayet edip düzenli spor yaptıklarında bu sorunun yavaş yavaş geçtiğini ve bittiğini birçok Sporcum dan duydum.

Yani hiçbir hastalık kaderiniz değildir. Sadece yanlış teşhis ve yanlış tedavi vardır. Bu yüzden bilinçli bir diyet yapıp ona uygun bir idman yaparak tedavi süreçinizi tamamlayın..

Beslenmeye değinecek olursak glisemik indeksi yüksek olan yiyeceklerden uzak duracağız. Glisemik indeksi düşük olan yiyeceklere ağırlık vereceğiz arkadaşlar. Çok ta detaya girip uzatmak istemiyorum. Yazım çok uzun ve sıkıcı olmasın diye..

Glisemik indeksi düşük olan yiyecekleri terçih edip ona uygun sporuda eklediğiniz taktirde. Bu büyük sıkıntıdan da kolaylıkla kurtulacaksınız....
Saygılar...

Fitness antrenörü ve yaşam koçu

Halil çoban