İnsan davranışlarının halve hareketlerini ve karakterini belirleyen hormonlar dır.

Bazı hormonların insan davranışları da etkin rol oynadığı bilinmektedir. Örneğin testosteron hormonu bir insanda çok miktarda salındığında agresif saldırgan ve sinirli olduğunu görürüz.

Diğer yandan oksitosin  hormonu fazla salındığında daha nazik kibar ve relaks moda geçtiğini gözlemliyoruz. Aslında bunu da belirleyen bazı etmenler var. Bunlar günlük aktivitelerimiz. Beslenmemiz ve sporsal faliyetlerimizde etki etmektedir. Yani bir kişinin  hal ve hareketlerinin nasıl bir yapıda olduğunu hormonlarımız belirliyor.

Hormonların eksikliği bir sıkıntı yarattığı gibi fazla salınması da çok çiddi sıkıntılar doğura biliyor. 

Büyüme hormonu eksikliğinde kas ve kemik olgunluğu yeterince  büyümediğinden büyük sıkıntılar çıkarırken büyüme hormonunun fazlalığı da çok ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkaracaktır hormonların insan genetiğinde değişiklik göstermesini başlıca sebepleri şunlardır birincisi bulunduğu coğrafya ikincisi atalarının soyları üçüncüsü sportif faaliyetleri dördüncüsü ve en önemlisi ise beslenmeleri bu faktörler insan karakterinin hal ve hareketlerinin belirlenmesinde etkin rol oynarlar.

Hormonların eksiksiz ve düzenli çalışabilmesi için sporsal faaliyetlerinizi ve düzenli beslenmenizi aks atmayınız. beslenmenizde Protein karbonhidrat ve yağ alımınızı dengeleyerek hormonlarınızı düzenleyebilir, herhangi bir hastalığa davetiye çıkarmaz siniz. değerli okurlarım dan nacizane tavsiyem en az haftada 3 gün düzenli kardiyovasküler antrenmanlarınızı yapıp beslenmenize de dikkat ederek hormon seviyeleri nizi düzenlerseniz. çok mutlu ve huzurlu bir yaşam sağlayabilirsiniz unutmayın her şey sizin elinizde.....

Saygılarımla

Halil çoban
Fitness antrenörü ve yaşam koçu