Ermenistan'ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz” diyen Binzet yazılı basın açıklamasında; “Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu terördür. Yukarı Karabağ'daki Ermenistan işgali, zaten bölgemizde kanayan bir yaradır. Yıllardır süren bu işgal hem bölge güvenliğini hem de refahını tehdit etmektedir. Çatışmaların yaşandığı coğrafya ülkemizin Kafkasya ile bağlantısı için stratejik önemdedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı gibi önemli uluslararası stratejik tesisler çatışma bölgesine yakındır. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti olarak olayları tüm boyutlarıyla dikkatlice değerlendirmeliyiz. Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız.

“KALBİMİZ AZERİ KARDEŞLERİMİZLE BERABERDİR”

Yukarı Karabağ meselesinin barışçıl yollarla çözümü için önceliğin belli olduğunu dile getiren Binzet şu ifadeleri kullandı;
Kamuoyunu yanıltmak adına Adıyaman AKP milletvekili Halil İbrahim Fırat CHP'nin bu konudaki hasiyetini ve mecliste tüm partilerin ortak deklarasyonunda imzasını yok sayan açıklamalarda bulunmuştur.
Sayın Vekilin Partimizin yıllardır Azerbaycan’a olan kurumsal desteğini yok sayan açıklamaları gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Açıklama kamuoyunda algı yaratmaya dönüktür. Buna karşılık olarak biz CHP Adıyaman il örgütü olarak deklarasyondaki ortak imzalara binaen diyoruz ki; Ermenistan, daha önce işgal etmiş olduğu bölgelerden askerlerini derhal geri çekmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan'ın acısı bizim de acımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir."