Haber-Metin HARIKÇI

Bir tek ağacı ve orman içindeki bir canlıyı sağlam bir şekilde kurtarmak için mücadele ettiklerini dile getiren Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü personeli Yaşar Aladağ; “Yangınlar başlar başlamaz kurumumuz tarafından bir yangın söndürme aracı ve dört personel yangın söndürmeye destek amaçlı görevlendirildik.

29 Temmuz günü Silifke’ye ulaşır ulaşmaz yangınla mücadeleye başladık. Bölge insanının bizlerle ormanda mücadelesi bizlerin azmini bir kat daha artırdı. Burada bulunan diğer ekiplerimiz ve vatandaşların büyük gayreti sayesinde bölgemizde yangın çalışmasını başaralı bir şekilde tamamladık. Kurtarılan her bir ağaç, bir canlı bizlerin bütün yorgunluğunu alıp götürüyor. O nedenle hiç vakit kaybetmeden Silifke’den Manavgat’a hareket ettik. 2 Ağustos tarihi itibarıyla burada yangın söndürme çalışmalarına destek olmaya başladık.

Bizler kadar vatandaşlarımızın yoğun çabası takdire şayandır. Bizlerde bu birlik ve beraberlik olduğu sürece bu ülkenin sırtı hiçbir zaman yere gelmez. Meydana gelen yangın oldukça büyük bir yangın ama inşallah en kısa sürede devletimiz bu yaraları saracaktır. Bizlerde gücümüzün yettiği sürece bölgede elimizden geleni yapacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Adıyaman’da bulunan ailelerimiz, dostlarımız ve çalışma arkadaşlarımız bizleri merak etmesinler bizler çok iyiyiz. Ülkemiz için elimizden geleni yapıyoruz, dualarını eksik etmesinler” Dedi.