Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay ve uzman erbaşlardan oluşan toplam 48 komando, “Suriye Görev Gücü” kapsamında Suriye'nin Mebruka kentine dualarla uğurlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama törenine Valimiz/Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ve asker aileleri katıldı.

Batman İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Adem Taşkın’ın yaptığı konuşmanın ardından komandolara hitap eden Valimiz Ekrem Canalp, Suriye'de görev alacak komandolara başarı dileklerinde bulunarak, şunları söyledi:

“Gözünüzün önüne son kırk yılı getirin ve önünüze dünya haritasını alın, meydana gelen sıcak çatışmaların her birisini birer nokta olarak işaretleyiniz. Karşınıza çıkacak tablo şudur, çizmiş olduğunuz, işaretlemiş olduğunuz noktaların büyük bir kısmı ya bu vatanın kuzeyindedir ya güneyindedir ya doğusundadır ya da batısındadır. Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu ve bugünlerde de kuzeyimizde Karadeniz’in kuzeyinde yani bu vatanın dört bir yanı son kırk yıldan beri dünyadaki bütün sıcak çatışmaların neredeyse yüzde doksanının gerçekleştiği coğrafyadır. Biz böyle bir coğrafyada kendimize bu toprakları vatan olarak tutabilmek için canla başla sürekli mücadele ediyoruz.

Bundan bin yıl önce yapmış olduğumuz mücadele neyse bugün de yapmış olduğumuz mücadele farklı değildir. Bin yıl önce de çok sayıda düşmanla, ülkeyle ve milletle mücadele halindeydik bugün de durum değişmedi. Bugün de yine bu toprakları korumak için çok sayıda ülke ile aynı anda mücadele etme gibi bir gerçeklikle karşı karşıyayız.

Bugün Türkiye’nin güvenliği nereden başlar diye bir soru sorduğumuz zaman bu sorunun cevabı asla sınırlarımızın başladığı yerden başlar diyen olamaz. Bugün Türkiye’nin güvenliği maalesef ki sınırlarımızın çok daha ötesinden başlamaktadır. Çünkü sınırlarımızı koruyabilmek için sınırlarımızın ötesindeki alanlarda da gerekli şekilde güvenliği sağlamak zorundayız. Çok net bir şekilde biliyoruz ki biz belli alanlarda güvenliği sağlamadığımız zaman tehdit, tehlike, milletin kılına gelebilecek en küçük zarar bu milletin bekası için, devletin bekası için ve vatanın bütünlüğü için muazzam bir tehdidi beraberinde getirmektedir.

Bugün burada Suriye’ye görev için göndermiş olduğumuz bu vatanın kahraman evlatları da vatanı, Türkiye’nin sınırlarının ötesinde savunmak için gidiyorlar. Hepimiz buna içtenlikle inanıyoruz ki, burada bulunan herkes ama herkes aynen önümüzde duran bu vatan evlatları gibi ya bir şehittir, ya bir gazidir, ya da bir şehit adayıdır, ya da bir gazi adaydır.

Bizim için görev gerekli olduğunda, görev için çağrıldığımız zaman görevden başka hiçbir şey düşünmeyiz. Bizler bu milletin evlatları olarak bu milletin birer ferdi olarak görev bizi çağırdığı zaman düşündüğümüz şey asla ve asla kendimiz değildir. Düşündüğümüz şey ailemiz, yakınlarımız değildir. Düşündüğümüz şey sahip olduğumuz unvan, sahip olduğumuz maddi imkanlar asla ve asla değildir. Bizler tek bir şeye inanırız, görevimizi layıkıvechiyle yerine getirmek ve bu görevi yerine getirirken de eğer gerekiyorsa ya şehit olmak ya da gazi olmaktır.

Bugün buradan Suriye’ye giden yiğit vatan evlatları sizlere söyleyeceğim şudur; Cenabı Allah yolunuzu bahtınızı açık eylesin, Cenabı Allah sizleri görevini layıkıvechiyle yapmayı nasip etsin. Cenabı Allah sizlerin hepinizin sağlık ve sıhhat içerisinde salimen tekrar buraya bu alana gelmeyi, dönmeyi nasip eylesin, Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Suriye Görev Gücüne görevlendirilen Komandolar, Kur’an tilaveti ve yapılan duanın ardında okunan Komando Andı sonrası aileleri ile vedalaştıktan sonra Suriye’ye uğurlandı.