Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen eğitime Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde görevli personellerin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarından yaklaşık 150 temsilci katıldı.

Eğitim öncesi konuşan Şanlıurfa SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, “Devlet memurlarının hizmetlerine ilişkin bilgileri kurumlarınca tutulduğundan, gerek emeklilik talebinde bulunulması gerekse memuriyet görevlerinden ayrılarak diğer statüler kapsamında çalışmaya başlamaları halinde yazışmaların sona erdirilmesi amacıyla Hizmet Takip Projesi (HİTAP) devreye alınmıştır. Devlet memurlarının tüm bilgilerinin saklanması, elektronik ortamda izlenerek zaman kaybının önlenmesi ve emekli aylığı bağlanması süresinin en aza indirilmesi amacıyla başlatılan Hizmet Takip Projesi (HİTAP) projesinin kullanımında yaşanan tereddütler ve fiili hizmet süresi zammı tespitine ait programın kullanımı ile ilgili olarak düzenlenen eğitimin büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.” dedi.
İl Müdürü Ünlü, SGK olarak tüm kamu kurum kuruluşlarına, eğitimde rol alan eğitimci ve katılımcılara, eğitimin düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından SGK Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürleri Asuman Çeri, Sedat Kesici ve Şef Serdar Yıldız tarafından katılımcılara eğitim verildi.