Müdür Tekin, borcu olan vatandaşların emekli olabilmesi adına çıkarılmış bir yasa olduğuna değinerek, “Bilindiği gibi 7143 sayılı yasa kapsamında kurum alacakları yapılandırma kapsamına girmiştir. Yaklaşık 2 aylık bir süre içerisinde Adıyaman kapsamında yaklaşık 19700 başvuru gerçekleşti. Bu başvuruların içerisinde yaklaşık 9 bini özellikle tarım sektöründe çalışanların tütün ve tekfuattan dolayı kesintiye tabi tutulup kesintiye karşılık hizmetini alamayanlara da 7143 sayılı yasa kapsamında yapılandırma hakkı getirildi. Bununla ilgili olarak da onların da borçlarını ödeyebilmesi için çıkacak olan borcu Ziraat Bankası ile protokol imzalanmıştır. Protokol çerçevesinde borcu yatırdıktan sonra yapılandırdıktan sonra emekliliğe hak kazanmış olan vatandaşlarımıza emekli aylığı bağlanacak olanlara bankamız tarafından kredi verilmeye başlandı. Bu kapsamda yaklaşık 9000 vatandaşımız bundan istifade etti. Yaklaşık 2 bini de emekli oldu. Yapılandırma gerçekten bugüne kadar kuruma borcu olup da ödeme zorluğu içerisinde olan kişilere ödemek ve ödeme kolaylığı getirme ve özellikle 4B dediğimiz tarım kapsamında çalışan vatandaşlarımızın da özellikle bu kesintilerden dolayı oluşmuş borçları banka kredisi ile yatırıp emekli olabilme ve borcumu kapatabilme ihtimali getirildi.” dedi.

-Tekin: “Vatandaşlar Taksitlerini Zamanı Geldiğinde Ödesinler”

Vatandaşların çıkarılan yasa konusunda duyarlı davrandığına değinen Tekin, taksitlerin gecikmemesi gerektiğini uyarısında da bulunarak şöyle devam etti;

“Vatandaşlarımız buna gerçekten duyarlı davrandılar. 19700 civarında başvuru gerçekleşti, buna bağlı olarak da peşin ödemeler ve taksitlendirmelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımıza uyarımız özellikle taksitlendirmiş olan vatandaşlarımızın yıl içerisinde en fazla iki ya da daha fazla taksidi ödememe durumunda yapılandırmalarının bozulacağını hatırlatmak isterim. Dolayısı ile vatandaşlarımız taksitlerini zamanı geldiğinde ödesinler. Çünkü bozulduğu takdirde bu yapılandırma dolayısıyla sağlanmış olan gecikme zammının silinmesi ve yerine tefe tüfe oranının hesaplanarak oldukça düşük miktarda çıkarılan borcun tekrar eski haline dönmesi söz konusu bu sıkıntıları yaşamama adına vatandaşlarımızın taksitlerini zamanında ödemelerini tavsiye ediyoruz.”