Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
İslam dininde anneye ayrı bir önem, ayrı bir değer verildiğine işaret eden Başkan Kılınç mesajında şunlara yer verdi: “‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ hadisinde de açıkça belirtildiği gibi annelik çok kutsal bir görevdir. Geleceğin bireylerini doğurup-büyüten, verdiği ilk eğitimle ahlaklı bir şekilde yetiştiren annelerin ayaklarının altına cenneti seren dinimiz, anneliğin ne kadar önemli bir makam olduğunu gözler önüne sermiştir.”
Annelerin, varlıklarıyla hayata anlam katan, çocuklarına yol gösteren birer kılavuz görevi gördüğünü de vurgulayan Başkan Kılınç, dünyanın en kutsal görevlerinden birini yerine getiren annelerin yılın sadece bir günü hatırlanmaması gerektiğine de dikkat çekerek, “Annelerimizi sadece Anneler Günü’nde değil, yaşamın her anında sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız. Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Onlar her zaman başımızın tacıdır. Bu vesileyle bütün annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.