İnsan anatomisi  Kemiklerin üstünü örten kaslardan ve yağ dokusundan oluşur ve görünümünü  de buradan alır..

Bu yüzden insan kendi görüntüsünü istediği gibi değiştirir aslında. Yediğimiz yemekleri değiştirir düzenli idman yapar ve günde 7 saat uyku uyuduğumuz da kendi görüntümüzü istediğimiz gibi şekillendirebiliriz.

Kalori açığı çıkarıp, cardio vasküler çalışarak  ince ve atletik bir yapıya sahip olabilirsiniz. Yada günlük aldığımız karbonhidratı (pirinç, bulgur, makarna, patates, vb) ve protein (tavuk, balık, kırmızı et, vb) alımını artırıp, drenç idmanı yaparak daha kaslı ve iri bir görünüm sağlaya bilirsiniz.

Tabi bu olay bu kadar basit değil. İrade, azim ve sabır gerekiyor bu hallere dönüşe bilmek için. Ama kararlılık ve sabır ile yoğrulan Herşey istediğin kıvama gelecektir. Yeterki içimizdeki o kıvılcımı kaybetmeyelim hayata enerjik ve pozitif bakmasını bilelim.

Ben değişirsem her şey değişir. Ben değişirsem dünya değişir mantığıyla hareket etmek gerekir. İnsan ilk önce  kendisine saygı duyması gerekiyor.kendini severse başkalarınıda sever, doğayı, hayvanları sever. İşte bu yüzden yediklerimize içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz.

Günlük 45 dakika spora zaman ayırmalıyız. Atalarımız boşuna sağlam kafa sağlam vücutta bulunur dememiş. Siz değerli okurlarıma nacizane tavsiyem.

Sadece diyet yaparsanız kilonuzu..

Sadece spor yaparsanız vücudunuzu değiştirirsiniz.

Eğer ikisini birlikte yaparsanız hayatınızı değiştirirsiniz.

Not::sağlıklı yaşamak istiyorsan durma kalk harekete geç..


Yaşam koçu
Fitness antrenörü
Halil çoban