CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek Gölbaşı’ndaki hemzemin geçitte yayaların güvenliği için alınan güvenlik tedbirleri, yürütüle herhangi bir alt ya da üst geçit çalışması olup olmadığını, Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren projesini ve projenin hangi aşamada olduğunu sordu. 

-"YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ" 

Milletvekili Tutdere, "Gölbaşı ilçemizde hemzemin geçitlerde uygun işaretlemeler, gece aydınlatmaları, yayaların dikkatini çekmek üzere özellikle şehir merkezinde yakın noktalarda zille uyarı gibi güvenlik önlemleri yetersizdir. Yanı sıra yaya güvenliği için alt geçit de bulunmamaktadır. 

Ekim ayında 89 yaşındaki vatandaşımız Emine Arkçı'yı, bundan birkaç gün önce ise henüz 32 yaşındaki gencecik hemşerimiz Hilal Bulu'yu 5 yaşındaki kızıyla birlikte tren rayları üzerinden karşıdan karşıya geçmek isterken kaybettik.

Gölbaşı’nın önemli sorunlarından birisi olan Kurugeçit Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesini bir araya bağlayacak olan Gölbaşı Tren Garı altından Botanik Park'a yaya güvenliğinin sağlanması için yaya alt geçidi yapılması zaruriyet arz etmektedir. Ayrıca bölgede turizme olumçu katkılar sağlayacak olan Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren projesinin de bir an evvel hayata geçirilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.