Ziyarette konuşan baba Sekin, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Benim oğlum Türkiye'nin kalbinde yaşıyor. İsmi okullara, camilere, ormanlara verilerek ölümsüzleşti. Güzel ülkemde bir Fethi Sekin ölür bin Fethi Sekin doğar. Allah ayaklarına taş değdirmesin." dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir de burada yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda olası bir faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin'in gurur duyulacak bir kişi olduğunu belirterek vatanı uğruna can veren şehitlerin her zaman insanların kalbinde güzel yer edindiğini belirtti.

Özdemir, konuşmasında şunları söyledi:

“Kahraman şehidimiz Fethi Sekin, tıpkı şehit Ömer Halis Demir gibi, İzmir’de cesareti ile şehadete koşarak gitmesiyle yeni nesillerimize adeta bir bayrak gibi örnek olmuş olan kahraman şehidimizin babası ve kız kardeşi bugün ziyaret ederek bizleri şereflendirdi. Kahraman şehidimizin ailesini belediyemizde ağırlamaktan büyük bir şeref duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizim inancımıza göre şehitler ölmezler, onlar Rabbimizin katında diridirler ve bizim inancımıza göre en büyük makam ve rütbe şehitlik mertebesidir. Biz inanan insanlar dualarında her zaman şehadeti isteriz çünkü bütün günahlar af olunur ve cennetin başköşesi şehitlerimize aittir. Sizin gibi bir ailenin mensubu olan Fethi Sekin’in o günkü cesareti asla unutulmayacaktır. Ben bugün bizleri ziyaret ederek onurlandıran Sekin ailesini böylesine şanlı bir evlat yetiştirdikleri için kutluyorum. Rabbim sizleri kahramanımız ile cennetinde buluştursun inşallah. Bizler şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şehitlerimiz şehadetleri ile bizlere çok büyük dersler ve mesajlar verdi. İnşallah kıyamete kadar bu cennet vatanda, bütün hainlere fırsat vermeden hür ve özgür bir şekilde yaşamak bizlere nasip olsun. Yeryüzüne adalet ve medeniyeti yaymak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da hiçbir şeyden korkmayacağız.” dedi.