Yaklaşık 2 hafta boyunca yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Gölbaşı ilçesinin Sırıklı Yaylası yolunun açılması için ilçe özel idare müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Yol açma çalışmalarını yakından takip eden Kaymakam İhsan Ayrancı, yolda incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Ayrancı daha sonra yaylada bulunan vatandaşlarla bir araya geldi. Yayla sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

GÖLBAŞI’DAKİ YABAN HAYVANLARINA YEM BIRAKILDI

Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı Doğa Koruma ve Milli Parklar Gölbaşı ekipleriyle birlikte Gölbaşı ilçesinin dağlarına yaban hayvanları için yem bıraktı.

Yaklaşık 12 gün boyunca etkili olan kar yağışı ve devamında başlayan yağmurlardan dolayı yiyecek bulamayan yaban hayvanlarına yönelik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Dağlık alanlara bırakılan yem bırakma çalışmalarına Gölbaşı Kaymakamı İhsan Ayrancı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, kaymakamlık, jandarma personelleri, STK temsilcileri, avcılar ve çok sayıda kişi katıldı. Çalışmalar kapsamında karlı dağlara yem bırakılarak yabani hayvanların aç kalmaması önlendi. Çalışmaların belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.