Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kendisini öğretmen ve hademe olarak tanıtan M.Ö, B.Ö ve Y.Ö isimli kişileri takibe aldı.

Takibe alınan kişilerin Gölbaşı, Besni, Kahta, Pazarcık, Adıyaman, Malatya ve Aydın ilinde toplamda 13 suça karıştıkları, bu olaylarda 3 bin 350 lira para dolandırdıkları, toplamda 10 bin lira değerinde çeşitli markalarda 10 adet cep telefonu ile 3 bin lira değerinde iki adet dizüstü bilgisayar aldıkları tespit edildi. Şüpheli şahısların sürekli adres değiştirmesi nedeniyle 2 ay takip edilen şahıslar Adıyaman merkezde yapılan operasyonla yakalanarak, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerince yapılan operasyonda şahıslarla birlikte 2 adet dizüstü bilgisayar ve çeşitli markalarda 10 adet cep telefonu yakalandı. Asayiş sorgusunda suçunu itiraf eden M.Ö’nün 41 adet suç kaydının olduğu ve bu suçlardan 10 tanesinden arandığı ve hakkında 9 yıl 6 ay kesinlenmiş hapis cezası ve 1660 TL para cezasının olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından M.Ö tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Y.Ö ve B.Ö adlı şahıslar serbest bırakıldı.