Vefat eden Gazeteci Haydar Karaduman nedeniyle Malatya Gazeteciler Cemiyetine başsağlığı ziyaretinde bulunarak yeni göreve gelen Cemiyet Yönetimine de başarılar dileyen Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Bülent Tüfenkci Cemiyet yöneticileri tarafından karşılandı. MGC Başkanı Vahap Güner “Sayın bakanımız her zaman cemiyetimizin yanında olmuştur. Rahmetli olan Başkanımızın hayali olan Basın Merkezi projemizi yakından takip ediyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak Malatya’ya yapılan uçak seferleri hepimizi rahatsız etmeye ve sıkıntı vermeye başladı. Bu konuda Bakanımızın girişimde bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Malatya’nın önemli bir değeri olan Haydar Karaduman’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Eski Bakan Tüfenkci “Malatya’ya önemli hizmetleri oldu. Basın Merkezi projesinin gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan çalışıyor. Bizde her zaman destek olacağız. Uçak seferleri gerçekten rahatsız etmeye başladı, THY Genel Müdürü ile yaptığımız görüşme de kış tarifesine geçildiğinde bu sıkıntıların giderileceğini söylediler. Seferlerin saatleri ve zamanı Malatya’ya uymuyor, bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Malatya Milletvekilleri olarak takip ediyoruz. Kış tarifesine geçildiğinde sefer sayılarının artırılmasını ve saatlerin uygun hale getirilmesini bekliyor ve takip ediyoruz” diye konuştu.

“ORGANİZE DE 300 YATIRIMCI ARSA BEKLİYOR”

Malatya Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı ve istimlak sorunlarını çözmeye çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci “Organize Sanayi bölgesinde 300 yatırımcı arsa bekliyor. Bunu süratle çözmeye çalışıyoruz. Yatırım yapılmasını sağlamak için Organizenin sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Yeni yatırımlarla istihdamda artacak” ifadelerini kullandı.