Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Alper, mesajında, "Egemenlik ve bağımsızlık yolunda 94 yıl önce atılan temelleri her geçen gün daha da sağlamlaştıran, tarih boyunca bağımsızlık yolunda defalarca tekerrür eden kahramanlıklardan sadece birisi olan 15 Temmuz 2016 tarihinde hainlere karşı dik durarak tüm dünyaya bağımsızlığımızı ispat eden, bu vesileyle demokrasimizin varlığını bir kez daha perçinleyen ve fedakarane şekilde cumhuriyetimize sahip çıkan Aziz Milletin, Adıyamanlı vatandaşların, Kahraman Türk Polis Teşkilatı'nın ve mesai arkadaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederim"dedi.

- AK PARTİ İL BAŞKANI MEHMET ERDOĞAN  
AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, yayımladığı mesajında, Türk Milleti'nin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulmasının, tarihin ender kaydettiği bir başarı olduğunu söyldi.
Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olmasının Cumhuriyetin en büyük teminatı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Cumhuriyet başarısını ve gücünü bu kuruluş felsefesinden ve kararlılığından almıştır. Cumhuriyetle birlikte tarih sahnesindeki yürüyüşünü büyük adımlarla sürdüren milletimiz, zamanla cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet hedefine ulaşma yolunda büyük mesafe almıştır. Bugün Türkiye hem kendi bölgesinde hem de dünya genelinde emin adımlarla kararlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu adımların Cumhuriyeti kuran değerler üzerinde yükselmesi ayrı bir sevinç ve gurur kaynağıdır. Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle, Cumhuriyetin 94. yıldönümünde kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sizlerin şahsında, tüm Adıyamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum"dedi.


- AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ALKAYIŞ
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Alkayış, mesajında, tarihin en anlamlı günlerinden biri olan Cumhuriyet Bayramının 94.yılını hep birlikte kutladıklarını dile getirdi.
Bütün zorluk ve sıkıntılara rağmen dil, din, renk, mezhep ayırımı olmadan, omuz omuza, ortak inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zaferin, milletimize kayıtsız, şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyeti armağan ettiğinibelirten Alkayış,şunları kaydetti:
"Tüm vatandaşlarımızın eşit ve özgür olması temeline dayanan Cumhuriyetimizin dili, bayrağı, marşı ve başkenti ile temel nitelikleri hiçbir zaman tartışmaya açılamayacağı gibi, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet korumak hepimizin asli görevidir. Egemenliğini şimdiye kadar korumasını çok iyi bilen bu millet, bundan sonra da korumasını çok iyi bilecektir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızın tam özgürlüğünü sağlamak, toplumsal huzuru en üst sevide yaşatmak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile devam edecektir. Bu duygularla aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutlar, saygılar sunarım"

- CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI HANİFİ ÇAVUŞ
CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Çavuş, mesajında, Cumhuriyetin krallık, zorunlu yöneticiden kendi kendini yönetme, yöneticiyi seçimlerle değiştirme, seçme ve seçilme hakkını simgelediğini bildirdi.
Cumhuriyetin etnik kimlikten bağımsız, dini inançtan bağımsız, renkten bağımsız, herkesin her türlü haktan, eğitim, fırsat eşitliği, inanç eşitliği, kimlik bağımsızlığı ve yurttaş olma bilinci olduğunu belirten Çavuş, şöyle konuştu:
"Cumhuriyet, kadının erkeğe erkeğin kadına hükmetmesi değil her iki cinseyetin eşitliğini simgeleyen medeni hukuk demektir. Cumhuriyet, Rize’den Cumhurbaşkanı, 
Erzincan’dan Başbakan, Tunceli’den ana muhalefet partisi genel başkanı olmak adına herkesin ülkeyi yönetmesidir. Cumhuriyet, kadındır erkektir  Yarında gençlik, gelecekte çocuk, yani herkesin birlikte olmasının adıdır. Cumhuriyet arabasitanda kadınlara yeni yeni araba kullanma hakkı verilirken, Türkiye’de bu hakkın erkek ve kadında aynı zamanda olması  özelinde, eşitliği simgeler. Hukuk devletidir, yasayı halkın yapması yani kendi kendini yönetmek demektir. Güçlüye karşı güçsüzü savunur, suçluya karşı mazlumun adıdır cumhuriyet. Ama en çok kadın adına bir büyük devrimdir cumhuriyet  Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyet bayramını 94 yıl önceki inanç ile kutlarken, sonsuza dek yaşaması için verilecek mücadeledeki inanç ve kararlılığı sergileyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz bu toprak altında kefensiz yatan isimsiz kahramanların ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı bu mukaddes emaneti, bekçisi ve savunucusu olmaya devam edeceğiz" 

- EKİNÖZÜ BELEDİYE BAŞKANI NURSİ ÇELEĞEN
Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Çeleğen , 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin bağımsızlık mücadelesinin ruhunun ortaya konulduğunu belirterek, aziz ve büyük milletin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılının kutlandığını kaydetti.
Başkan Çeleğen mesajında, şu ifadelere yer verdi:
"Türk Milleti'nin esaret ve dayatmalara rıza göstermeyerek istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti, 94 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş ve etmeye de devam edecektir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki gibi kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti terörden arındıkça, eskisinden çok daha güçlü hale gelmektedir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerimize yürüyüşümüzü hiç kimse engelleyemeyecektir. Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum."