İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, basının ekmeğinin elinden alındığını söyledi.

Doğan, yaptığı açıklamada, "Hükümet bu defa Anadolu Basınını torbaya koydu. Her seferinde torba yasayla bir şeyler kaçırılmaya çalışılıyor. Bu defaki torba yasası, halkın haber alma özgürlüğüne ve Anadolu basınına da bir darbedir.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sayın Yılmaz Karaca’nın yaptığı basın açıklamasından da, anlaşıldığı gibi 3-4 gün önce torba kanunda yasalaşan icra-iflas-konkordato ilanlarının yayınlama hakkı yerel gazetelerden alınıp, ‘Basın İlan Kurumu (BİK) uhdesine yani sadece Basın İlan Kurumu yayınlayabilir’ denilmiştir"dedi.

"Bu kanunla alelacele bir günde torba kanunla yasalaşan bu durum; hayatını zar zor idame ettiren bünyesinde en az 10 kişi çalıştıran, SSK-Stopaj ve vergisini ödeyen personel maaşlarını ise güç koşullarda ödeyebilen gazete sahiplerini bu kanunla bitirmeye çalışılıyor" diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Önce gazeteleri birleştiren BİK, şimdi ise ilk adımı icra ilanları, sonrasında ise ihale ilanlarının yayınlanma haklarını ellerinden alacaklarını tahmin etmekteyiz.

Tek gayesi memleket sevdası, Memleket sorunlarını devletin yetkili organlarına yazdığı yazılarla aktarma görevini yapan gazete ve gazeteciler bu haksızlığı hak etmiyor. Hükümet derhal attığı yanlış adımdan dönmelidir. Biz İyi Parti olarak Yerel Basının yanında olduğumuzu tekrar hatırlatıyoruz. Unutulmasın basın halkın gözü ve kulağıdır. Bunu yok etmek, halkın haber alma hakkını yok etmektir"