Allah’ın izni ile sizler ile faizle ilgili ayetleri paylaşacağım herkesin hoşlanmasını beklemiyorum.

En doğrusunu yalnızca Yüce Allah bilir Kur’an-ı Kerim eşsiz bir bilgi hazinesidir lütfen okuyun.

Rehberimiz bir bütündür, tüm ayetleri okumanız önemlidir benim eksiğim yanlışım olabilir.

Konu para olunca babasını bile tanımayan insanlarız. Zaten Allah da bunu bildiği için iki lafından biri: “Sevdiğiniz şeylerden harcayın”, “Zekat verin, dağıtın…” Oysa biz, para dağıtmakla mükellef olanlar, bırakın para dağıtmayı, bir de bankada para biriktiriyoruz.

Bankada para biriktiremez miyiz? Elbette biriktirebiliriz. Ama bunu ne niyetle yapıyoruz? Şüphesiz ne niyetle yaptığımızı Allah biliyor. Kenara üç beş kuruş atıp kendini emniyete almaya çalışmak ve bunu yaparken zekat vermeyi sürdürmek ve ileride verilecek zekatların yolunu yapmak başkadır; sonsuza dek bu dünyada kalacakmış gibi cimrilikten biriktirmek başkadır. Bizler, kendimize Müslüman diyoruz, fakat bir Müslümanda olmaması gereken her özelliği üzerimizde barındırıyoruz. Evet biz paramızı dağıtmıyoruz, Allah’ı dinlemiyoruz, O’nun sözlerini hiçe sayıyoruz. Çünkü ahiret bize oldukça uzak geliyor. Çünkü biz parayı zor elde ediyoruz. Çünkü para kazanmak bizim anamızı ağlatıyor. Ne var ki, para kazanmanın zorluğu, bizi zekat vermekten muaf tutmuyor.

Biz parayı dağıtmamak bir yana, bir de dağıtmayıp biriktirdiğimiz paranın faizini alıyoruz. Evet maalesef Müslümanların birçoğu dolaylı tefeci. Peki neden böyle? Çünkü para en kolay tefecilikle kazanılır. Gram yorulmazsın. Ev kirası gibi paran her ay hesabına yatar, mis.

Ne yazık ki pek çok Müslüman, Ramazan’da orucunu tutuyor, Cuma namazlarını hiç kaçırmadan kılıyor, arada sırada bazı sitelere girip paylaş butonuna basıp birkaç saniye içerisinde ayet-hadis paylaşıyor, cami yardım kutusuna da ayda beş lira bırakınca kendisinden iyi Müslüman yok sanıyor. Tüm bunları yaparken, bir yandan da geçinemiyorum bahanesiyle banka faizi yiyor! Evine faiz parasıyla aldığı erzağı getiriyor. Çocuklarını faiz parasıyla okula yolluyor. Kendisini; “Bizim aldığımız faiz hiçbir şey, çok az alıyoruz”, “Banka esasında paramı kullandığı için bana her ay para ödüyor”, “Bankada beklediği sürece paramın değeri düşüyor, faizle o düşen değeri dengeliyorum” benzeri cümlelerle kandırıyor.

Allah’ın adı ile

2.Bakara 275,276,277,278,279,280 ve 281;

Faiz yiyenler alışveriş faiz gibidir demeleri dolayısıyla, ancak kendilerini şeytanın dokunuşuyla çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Halbuki Allah alışverişi helal, faizi ise haram kılmıştır. Kime rabbinden bir öğüt gelir de o da son verirse, geçmişi kendisine işi Allah’a aittir. Kim tekrar dönerse işte bunlar cehennem ashabıdır. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

Allah faizi eksiltir, sadakaları ise bereketlendirir. Allah hiç kötüyü ve günahkarı sevmez.

Şüphesiz iman edenler, doğruları yapanlar, namazı hakkıyla kılanlar ve zekatı verenler izin Rab’leri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.

Ey iman edenler, Allah’a karşı takva sahibi olun. Eğer müminlerseniz faizden arta kalan şeyi bırakın.

Eğer böyle yapmazsanız, Allah’a ve elçisine açılmış bir savaş olduğunu bilin. Eğer tevbe ederseniz sermayeniz sizindir. Böylece zulmetmemiş ve zulme uğramamış olursunuz.

Eğer zor durumda ise , o takdirde durumu kolaylaşıncaya kadar beklenmelidir. Ve biliyorsanız sadaka olarak bağışlamanız sizin için daha hayırlıdır.

Ve Allah’a döndürüleceğiniz ve zulme uğratılmadan herkese kazandığı şeyin karşılığının ödendiği günden sakının.

3.Al’i İmran 130. ayet

Ey iman edenler, faizi kat ve kat artırarak yemeyin. Allaha karşı takva sahibi olun. Umulur ki siz böylece kurtuluşa erersiniz.

4.Nisa 161.

İşte yahudi olanların zulümleri sebebiyle birçok kimseyi Allah yolundan alıkoymayı, ondan kesinlikle yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını batılla yemeleri yüzünden, kendilerine helal kılınan temiz şeyleri, onlara haram kıldık. İçlerinden kafir olanlara da elem azab hazırladık.

30.Rûm 39.

İnsanların malı çoğalsın diye, faize ait verdiğiniz şeyler Allah katında bir artış sağlamaz. Allah’ın yüzdesini kazanmak için verdikleriniz O’nun tarafından bereketlendirilir. İşte, böylece ödüllerini kat ve kat arttıranlardır.

Buradan, anasının ak sütü gibi gözünü bile kırpmadan faiz yiyen genç-yaşlı herkese seslenelim:

Anladık parayı çok seviyorsunuz, dünya kolay parayla güzel, hayatta zekat mekat vermezsiniz; ama en azından faiz almayı bırakın. Belki Allah iyi halinizi görür de bakarsınız bir gün zekat vermenizi de sağlar…