Kuran, evrensel bir rehberdir insanları en doğru yola iletir.
Kuran kendisini rehber edinenleri “dosdoğru yola” iletir. Şirkin, küfrün karanlığından sıyrılıp, vicdanın, ahlakın, doğruluğun aydınlık yoluna gitmek ancak Allah’ın gösterdiği Kuran yolu ile mümkündür.
Yolunuzun doğruluğunu test etmeyi- sorgulamayı bütün yüreğinizle gerçekten istiyorsanız ;baş ucunuzda duran Allah tarafından indirildiğine kesin bir imanla inandığınız Allah’ın sözü olan Kuran yeterlidir.
Şüphesiz ki bu KURAN EN DOĞRU YOLA İLETİR.. (İsra Suresi,9)
Elif. Lam. Ra. Bu (Kur’an) Rablerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yüce ve övgüye layık olanın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır. (İbrahim Suresi,1)
İnsanların çoğunun gittiği yol mutlak doğru yol değildir. Doğru yol ancak Allah’ın gösterdiği yol dur. O da Kuran'da ki İslam'dır.
Eğer yeryüzündekilerin çoğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece yalan uyduruyorlar. (Enam Suresi,116)
Kuran'ı okumadan, okuyup yaşamınıza geçirmeden, size anlatılanları araştırmadan din zannedip şirk içinde yaşamanızdan sadece siz sorumlu olursunuz. Eksiksiz ve apaçık Kuran'ı yeterli görmeyip, din diye size sunulan hurafeleri yaşayarak Allah'ı razı edemezsiniz. Allah'ı ancak Peygamberimiz gibi vahye uyarak razı edebilirsiniz. Herkes bir şekilde uyarılıyor. Ve herkese uyarıları dikkate alıp kendini düzeltebileceği süre de veriliyor.
Kuran'ı okuyun ve Kuran'a uyun. Kuran'da yer almayan hurafeleri din diye yaşamaktan vazgeçin. Değişmeyen tek kaynak Kuran'dır. Unutmayın!.