Tutdere Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bazı dostlar diyorlar ki: 'Dükkânlar kapanıyor, şirketler kapanıyor.' Kapanan falan yok, her şey ortada.” açıklamasına tepki göstererek “Türkiye'nin her tarafında esnafımız kan ağlıyor, esnafımız zor durumda” dedi.

KAPANAN ŞİRKETLER DE DÜKKÂNLAR DA ORTADA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Ortada kapanan şirket veya dükkân yok” açıklamasının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından cevaplanan soru önergesiyle yalanlandığı kaydeden Tutdere, “Sayın Cumhurbaşkanı, dostlarınız doğru söylemiş. Genel Başkanımız, milletvekillerimiz, hepimiz Anadolu'da, Türkiye'nin her tarafında esnafların kan ağladığını, zorda olduğunu söylüyoruz. Dostlarınızla beraber kendisine sormuş olduğumuz Sayın Bakanınız da aynı şeyi söylüyor.” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın soru önergesine verdiği cevabı aktaran Tutdere, “1 Mart 2020 ile 30 Kasım 2020 tarihleri arasındaki dokuz aylık süreçte Türkiye genelinde 64.474 esnafımız ve sanatkârımız iş yerini kapatmış. Yine aynı süre içerisinde 24.172 adet ticari işletme kapanmıştır.” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR SIRALARINA ŞİİRLE SESLENDİ

Esnafın kredi kıskacına sıkıştırıldığını ve borç batağına sürüklendiğini aktaran Tutdere, “Dükkânını kapatmak isteyip kapatamayan yüz binlerce esnafımız var. Çünkü iş yerlerini kapattıklarında bankalardan aldıkları kredilerin geri çağırılacağından korkuyorlar.” dedi.

Esnafın durumunu anlatmak için Hasan Hüseyin Korkmazgil’in ‘Bıçak Kemikte’ şiiriyle iktidar sıralarına seslenen Tutdere, “Eti geçti, duydun mu? Bıçak kemikte. Duymadınsa duy artık, behey Allah'ın kulu, bıçak kemikte. Duy da silkin ne olursun. Bu ne biçim uyku bu. Bıçak kemikte." dizeleriyle esnafın durumuna dikkat çekti.