Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, kadınların çalışma hayatında karar alıcı pozisyonlarda olmaları gerektiğini vurgulayarak, karar süreçlerinde kadınların eksikliğinin, tüm toplumu ilgilendiren bir noksanlık olduğunu kaydetti.

Emine Erdoğan, "Çünkü kadın ruhu, baştan aşağı enerji, fikriyatı ise tabii kaynaktır. Bu enerjinin ve tabii kaynağın işin içine girmediği her alan, bir kör noktaya dönüşür. Doğru ve keskin bir bakış, iki gözle bakmayı gerekli kılar ki kadınların olmadığı her durum, hayatı tek gözle algılamak gibidir." dedi.

Düzenlenen törene Kahramanmaraş’ı temsilen, Türkiye’de Enerji Sektöründe tek kadın Genel Müdür unvanına sahip Akedaş Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış katıldı.

Medine Tanış, bugüne kadar gerçekleştirdiği bütün projeler, yenilikler ve artarak devam eden ödüllerle Türkiye’ye Enerji veren Kadınlar İş dünyası Kategorisi Ödülü finalisti oldu.

Akedaş yönetim kurulundan yapılan açıklamada, Sayın Emine Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayan gecede finalist olarak Sayın Medine Tanış’ın başarı videosunun yayınlanması ve aslında bizleri temsil ediyor olması çok büyük bir gururdu.

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde "akademi" alanındaki ödül Prof. Dr. Şule Ertan Ela'ya, "profesyonel" alanındaki ödül Kayserigaz Birim Yöneticisi Işıl Akkoç'a, "iş dünyası" alanındaki ödül Shell'den Dr. Selda Günsel'a, "geleceğe ilham veren kadın" kategorisindeki ödül milli yüzücü Sümeyye Boyacı'ya, "girişimcilik" alanındaki ödül Burcu Aydemir'ya, "enerjide örnek şirket" kategorisindoki ödül Enerjisa Satış Perakende AŞ'den Üst Yöneticisi Ziya Erdem'e verildi.