Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklediği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Haliliye Belediyesi mali desteğini öngören protokol, Valilik toplantı salonunda düzenlenen törenle imzalandı.

Protokol imza törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Osman Oktay ile basın mensupları katıldı.

Vali Erin: Başarısını İspatlayan Bir Proje

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, böylesi bir projenin uygulanmaya başlamasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’nın kalkınması, gençlerin geleceğe iyi hazırlanması, istihdam sorununu çözmeye yönelik adımlar atılması konusunda kamu idaresi ve yerel yönetimler olarak büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

İstihdam sorununu çözmeye yönelik, emek yoğun yatırım projelerini önemsediklerini ve daha önce ayakkabıcılık sektörüne tahsis ettikleri 13 fabrikada 2 bin kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Vali Erin,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Şanlıurfa’nın en fazla kamu yatırımı alan ve özel sektörün ilgi gösterdiği illerin başında geldiğini kaydeden Vali Erin, “Cumhurbaşkanımız liderliğindeki tüm hükümetlere, bugüne kadar Şanlıurfamıza sağladıkları kamu yatırımlarından dolayı şükranlarımızı sunmayı borç biliyoruz.” diye konuştu.

Şanlıurfa OSB’nin alan bakımından Türkiye’nin en büyük on sanayi bölgesi içerisinde olduğunu ifade eden Vali Erin, “1700 hektarlık alana sahip ve sürekli gelişen bir sanayi bölgesine sahibiz. Son 4-5 yıldır Şanlıurfa’nın sahip olduğu potansiyelleri değerlendirmeye yönelik yerel yönetimler ve kalkınma ajansımızın destekleriyle yeni gelişmelere kapı aralamaya çalışıyoruz.” dedi.

Şanlıurfa OSB’nin yanında yine Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği Gıda Organize Sanayi Bölgesi projesinin yer aldığına dikkat çeken Vali Erin, Gıda OSB için alan tahsisi, imar düzenlemesi gibi işlemlerinin tamamlandığını ve altyapı ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığını hatırlattı.

Şanlıurfa OSB’de halen 26 bin kişinin istihdam edildiğini, bu istihdam rakamının yükselmesi amacıyla avantajları bulunan özel projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Vali Erin, bunlardan birinin de Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği Ayakkabıcılık Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi.

2017’den itibaren başlatılan çalışmalarla bakanlık desteğine ilave olarak Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı katkısıyla 13 işyerinin ayakkabıcılık sektörüne tahsis edildiğini ifade eden Vali Erin, “Bu proje, başarısını ispatlayan bir proje. Yerel yönetimlerimizle yaptığımız istişareler ve aldığımız kararlarla çok anlamlı bir hizmete vesile olacağız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Erin, projelerin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

8 Yeni Fabrika Kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2020 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklediği toplam 18 milyon 840 bin TL bütçeli Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesine, bakanlık 16 milyon 956 bin TL, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise 1 milyon 884 bin TL’lik mali destek sağlayacak.

Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesinin ikinci etabının kurulacağı Şanlıurfa OSB 2. kısımdaki 31.248 metrekarelik arsa bedeli olan 499 bin 979 TL Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 10.300 metrekarelik arsa bedeli olan 164 bin 807 TL de Haliliye Belediyesi tarafından ödenecek.

Tahsis edilen arsalar üzerine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 6, Haliliye Belediyesi tarafından ise 2 fabrika binası inşa edilecek. İnşaat yatırımlarıyla toplam 33 milyon TL’lik bütçeye ulaşması tahmin edilen projelerin yatırımcılara tahsis edilmesiyle yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.