Sanko Park AVM Genel Müdürü Niyazi Büyükaksu, önlemleri en üst düzeyde aldıklarını belirterek, “Ziyaretçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı önceliğimizdir” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını risklerine karşı alınan önlemler kapsamında 21 Mart tarihinde hizmetine bir süreliğine ara veren Sanko Park Alışveriş Merkezi, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge koşullarına uygun olarak yeniden hizmet vermeye başladı. Ziyaretçiler, önlemlere uygun şekilde 10.00-22.00 saatleri arası Sanko Park’ı ziyaret edebilecek.

Genel Müdür Niyazi Büyükaksu, açılış için otoritelerin önerileri doğrultusunda gereken hazırlıkları tamamladıklarını kaydederek, “Önceliğimiz değerli ziyaretçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığıdır. Tüm hijyen ve sağlık önlemlerimizi alarak 1 Haziran itibariyle yeniden hizmet vermeye başladık’’ ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerin ve çalışanların sağlığı açısından her bir ayrıntıyı önemle dikkate aldıklarını vurgulayan Büyükaksu, ‘‘Bu kritik dönemde tedbirleri büyük bir hassasiyetle uygulayıp ziyaretçilerimize sağlıklı ve güvenli alışveriş imkanı sunacağız’’ diye konuştu.

KURALLAR EKSİKSİZ UYGULANIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge koşullarına uygun olarak faaliyetlerine yeniden başlayan Sanko Park AVM’ye gelen ziyaretçilerin ilk olarak girişteki sosyal mesafe kuralına uygun şekilde hareket etmeleri sağlanıyor.

Maskesiz ziyaretçiler ve 18 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşların alınmadığı Sanko Park AVM’de uygulanan diğer önlemler ise şöyle:

-Girişlerde termal kamera ile ateş ölçümü yapılıp, ek olarak ateş ölçüm cihazı da bulunduruluyor.

-AVM içi zeminin tamamında sosyal mesafe uyarı ve yönlendirmeleri yer alıyor.

-Yürüyen merdivenler ile asansör iç dış bilgilendirmeleri ve asansör zemini sosyal mesafe uyarıları uygulanıyor.

-Lavabolarda sosyal mesafe bilgilendirmeleri uygulanıyor.

-AVM içerisinde sosyal mesafe kuralına uyulup, maske takılması konusunda uyarı anonsları yapılıyor.

-Belirlenen noktalarda konumlandırılan dezenfekte üniteleri ile ziyaretçilerin ellerini dezenfekte etmesi sağlanıyor.

-Danışma bankosu cam bölme ile ayrılıp, güvenlik şeritleri ile sosyal mesafeler belirlendi.

-Güvenlik ve danışma personelleri siperlik kullanarak hizmet veriyor.

SANKO PARK

2009 yılında faaliyete başlayan Sanko Park, toplam 127.489 m2 inşaat alanı ve 56.144 m2 kiralanabilir alanı ile bünyesinde her ihtiyaca yanıt veren 180 mağaza bulundurmaktadır.

Sanko Park’ta, 3.389 m2 alanı ve 10 adet sinema salonu ile hizmet veren Avşar Sinemaları’nda vizyondaki filmleri takip ederken, Play Park tarafından işletilen 4.271 m2 alana sahip bowling ve eğlence merkezi ile gençlere eğlenceli vakit geçirme imkânı sunuluyor. 1.600 m2 alanda hizmet veren Mars Athletic Club ile spordan vazgeçemeyenler için donanımlı bir spor salonuna sahip olan Sanko Park, sağlıklı yaşamdan vazgeçmeyenler için hizmet veriyor.

Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde yer alan Sanko Sanat Galerisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk özel sanat galerisi olma özelliği taşıyor. 2019 yılına kadar toplamda 450’den fazla sanatçı tarafından hazırlanan 260 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, iki kez de uluslararası sanat çalıştayı düzenlenmesine öncülük etmiştir.

1.200 araç kapasiteli kapalı otoparkının yanında 50 araç kapasiteli Vale Park ile ziyaretçilerini ağırlayan Sanko Park, ziyaretçilerine ayrıcalıklı hizmet sağlıyor.