Meydana gelen salgınla birlikte yaklaşık iki yıl fuar ve benzeri etkinliklere ara vermek zorunda kaldıklarını dile getiren Gül; “Pandemi süreci bir çok sektörde olduğu gibi bizim sektörü de etkiledi. Her yıl yıl içerisinde farklı dönemlerde birden fazla fuar etkinliğimiz olmaktaydı. Pandemi tedbirleri kapsamında fuar çalışmalarımız durmuş vaziyetteydi.

Normalleşme sürecinin ardından bu yıl ikinci kez fuar çalışmamız oldu ve özellikle 5.sini düzenlediğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarımıza firmalarımızdan çoksayıda talep oldu bunun yanı sıra beş gün boyunca vatandaşlarımız fuarımıza gelerek yoğun ilgi gösterdiler. Alışveriş yaptılar gerek firmalarımız gerekse vatandaşlarımız fuardan mutlu bir şekilde ayrıldılar.” Dedi.

Fuar etkinliklerinin Adıyaman tarım sektörüne katkılarının olduğunu dile getiren Gül; “İlimizde son yıllarda özellikle badem adından söz ettiren bir ürün konumuna geldi, üzüm çeşitleri, Trabzon hurması bunları takip etmekte. Bu bakımdan tarım fuarında yer alan tarım aletleri ile üreticiyi buluşturmuş oluyoruz. Yeni fikirler, yeni aletlerin yapılmasına vesile oluyor.

Ayrıca ilimize dışarıdan gelen firmaların ilimizde konaklaması, yemek yemesi, eleman çalıştırması ilimize ayrı bir katma değer katmakta.

Bu bakımdan fuarlar pandemi sürecinde sıkıntı yaşayan işletmelerimize adete can suyu olmakta, vatandaşlarımız ise bir çok ürünü bir arada bularak alışveriş yapmanın kolaylığını yaşamakta. Bu vesileyle 5.sini düzenlediğimiz fuarımızın açılışına iştirak eden bütün davetlilere, katılım sağlayan firmalarımıza, bizleri yalnız bırakmayan Adıyaman halkına, görevli arkadaşlarımıza ve Medya Tren ekibine teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu

Şanlıurfa ilinde düzenlenecek olan Fuarla ilgili çalışmalara ara vermeden başladıklarını belirten Gül; “Adıyaman’da düzenlemiş olduğumuz fuarımızı en güzel şekilde tamamladık. Kısmet olursa yakın bir zamanda 15-24 Ekim tarihleri arasında 8. Gıda Yöresel Ürünler Fuarı Şanlıurfa ili kongre merkezinde yapacağız görüşmelerimize başladık. Şimdiden bölge halkımızı fuarımıza bekliyoruz” dedi.