Tarım fuarına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılacağını ifade eden Gül, “18-22 Nisan tarihlerinde bu yıl üçüncüsü düzenleyeceğimiz Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarı bu yıl ziyaretçilerine kapılarını açacak. Bizim 2016– 2017'de düzenlediğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarında bu yıl bir farklılık daha var. 4 gün değil fuarımız 5 gün olacak. Çarşamba gününden Pazar gününe kadar ziyaretçileri ağırlayacağız. Fuarda Türkiye’nin her yerinde gıda sektöründeki yöresel ürünleri yer alacak. Gıdasını pazarlamak isteyen, franchise vermek isteyen firmalarımızın katılacağı bir fuar. Şuanda biz üçüncüsünü düzenliyoruz. 120 tane firma katılıyor. Bunun 48’i şehir dışından, 72 tanesi Adıyamanlı firmalar. İç alanda gıdacılar ve tarımsal ürünlerin sergileneceği, dış alanda da makine tesisat sergilenecek. Tarım fuarımıza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba katılacak. Bu da bizi sevindirdi. TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın, milletvekillerimiz, fuarımızda bulunacaklar” dedi.

- BÖLGEYE GÖRE ÜRÜNLER GELECEK

Birçok firmanın fuara katılacağını açıklayan Gül, şöyle devam etti:

“Gıdacılarımız kendi ilinde, bölgesinde üretim yapanlar. Örnek veriyorum; Karadeniz’den peynir, Kayseri’den üretim yapan bir sucukçu, İzmir çerezci, Hatay’dan bir gıdacı gibi üretimciler ürünleri ile Adıyaman’a gelecek. Her ilin kültürünü yansıtacaklar. Ürünlerini tanıtacaklar hem de damak tatlarını Adıyamanlı halkla buluşturacaklar. Şehir dışından İstanbul’dan, Adana, İzmir’den, tarımsal alet üreticileri, Gübreciler. Birçok tarımsal ürünlerin sergileneceği ortam oluşuyor. Çiftçilerimiz fuara gelerek, kendi ihtiyaçları olan fidanından gübresine, tohumunu buradan karşılayacaklar. Fuarda tanıtım yaptığı için, firmalar ürünlerini tanıttıkları için, yüzde 50'ye varan indirim mevcut. Bir çok alış-verişin sıcak yapıldığı ortam oluşturduk. Yılda bir kez yapılan fuar, çiftçinin beklediği pazar oluyor. Arz ve talep ilişkisini bir araya getiriyoruz bu şekilde. Firmalar, çiftlik kurmak isteyene çiftlik tesisi kuruyorlar. Damızlık düve almak isteyene damızlık düve teslim ediyorlar. Birçok firmamız birçok kolda Adıyamanlı çiftçiyle, Adıyamanlı vatandaşla bir araya gelecek"

- FİRMALAR KOSGEB DESTEKLİ KATILIYOR

Firmaların fuara KOSGEB desteği ile katıldığını belirten Gül, "Katılan firmalar, KOSGEB’den yüzde 70 aldığımız standın, KOSGEB yüzde 70 parasını tekrar iade alıyor. Bir de böyle destek var. Katılan firmalara destekler var. Çok uygun bir miktarda küçük bir reklam bütçesi ile büyük bir fuara katılmış oluyorlar. Fuarımız TOBB desteği ile denetlemesi ile gerçekleşen bir ulusal fuar. Geçen yıl 170 bin civarına çıkmıştık. Fuarımızı sabah 10:00, akşam 10:00’a kadar uzattık. Ücretsiz servislerle vatandaşlarımızı fuar alanına taşıyacağız. Oto park için yeni bir alan açıyoruz. Vatandaşlarımız geldiğinde bir otopark sorunu yaşamalarını istemiyoruz” diye konuştu.