Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizesinde “Buzağı Besleme ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi’’ konulu toplantı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve yetkililer katıldı.

Program bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sen Tarım A.Ş yetkilileri, “Tarım ve hayvancılığa önem veren firmayız. Biz bu topraklarda doğduk. Burada yaşıyoruz ve bu topraklar öleceğiz. Ülkemizin hayvancılık sektöründe gerçekten çok güçlü olması için elimizden gelini yapıyoruz” dedi.

Daha sonra Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Sırrı Öztürk ise, “Suni tohumla projesinin bitimi ve buzağı ölümleri azaltılması gereken tedbirlerle ilgili bir program yapmış bulunmaktayız.  Tarım ve hayvancılık insanların beslenmesinde temel esastır. Bu üretimin devam ettirilmesi sadece ülkelerin geleceği değil, insanların geleceği içinde gereklidir. Ülkerlerin kalkınması kırsal ve kentsel gelişim beraber yapılmalıdır. Yoksa sadece kentsel gelişimde köyden kente çok dengesiz bir göç oluşacaktır” açıklamasını yaptı.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan ise  “Türkiye'de en önemli hususun koruyucu hekimlik olduğu bilincindeyiz. Eğer gıdadaki hijyeni sağlayamazsak, üretimi artıramazsak da yerlere doğru düşer, bu canlılığımıza muhafaza edemezsek, üreticilerimizi kalkındıramazsak, hem mesleğimiz, hem insanların sağlıklı bir gıdaya ulaşması noktasında ne kadar zorluk ve zahmetler çekeceğimizin bizler bilincindeyiz.” dedi.

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise şöyle konuştu: “Biz Afrin’de çok ciddi savaş içindeyiz. Buradan huzurlarınızda şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Biz de ülke olarak, burada yaşayan insanlar olarak, üretime ciddi bir katkı sağlayacağız. Bu katkı sağlayacağız ki ekonomik olarak güçlenelim. Bu savaşta başarılı olalım. Çünkü batının izlediği yol, bizi ekonomik olarak çökertmeye  çalışmaktır. Biz de Adıyaman olarak ilimizin ve ülkemizin nasıl daha iyi hale getirebiliriz, buna yönelik hazırlık yapıyoruz. 3 yıl önce sosyal suni tohumlama projesi başlattık. İlimizin genel durumuna baktığımızda bir yıl içinde 10 bin hayvan dağıtmamızın mümkün olmadığını gördük. Ama biz suni tohumlama ile 10 bin hayvan tohumlayabileceğimizi belirledik. 3 yıl boyunca buna yönelik çalışma yaptık”

Yapılan açıklamaların ardından hayvan yetiştiricileri bilgilendirildi.