Çalıştay’a ATSO meclis Üyeleri Fatin Rüştü Bereket, Özgür Büent Açıkgöz, komite üyeleri Ali Kemal Karınca, Mahmut Yıldırım ve Burhan Kardaş katıldı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası 15.Sağlık ve Medikal Grubu Meclis Üyesi Fatin Rüştü Bereket çalıştay sonucunu ATSO yönetim Kuruluna havale ederek, ATSO Başkanı İmzalı Yetkili Bakanlıklara gönderilmesini istedi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası 15.Sağlık ve Medikal Grubu Meclis Üyesi Fatin Rüştü Bereket, Rehabilitasyon merkezleri ile ilgili sıkıntılarının giderilmesi açısından Rehabilitasyon merkezlerinin özellikle servis hizmetlerinin ya Devlet tarafından karşılanması ya da Rehabilitasyon merkezleri tarafından yapılan servis hizmetleri için öğrenci başına Rehabilitasyon merkezlerine veya öğrenci Velilerine ücret ödenmesi gerektiğini söyledi.

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ DE ENFLASYONA EZDİRİLMEMELİ

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası 15.Sağlık ve Medikal Grubu Meclis Üyesi Fatin Rüştü Bereket, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ücret iyileştirme talep raporu sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Bereket, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyarlılığı ve sosyal devlet anlayışı gereği engelli bireyler kendilerini değerli hissettiğini belirterek, “ Engelli bireyler Sayın Cumhurbaşkanımızın duyarlılığıyla büyük destek görmüşlerdir. 2006 yılına kadar toplumdan izole edilen, evlerinden çıkamayan, sadece 35.000 engelli bireyin eğitim aldığı özel eğitim sektörümüz, günümüzde 525.000 engelli bireyin eğitim aldığı, 52.000 personelin istihdam edildiği, 800.000 engelli bireyin de rehabilitasyon sürecini başarıyla tamamlayarak topluma kazandırıldığı dünyaya örnek bir modele dönüşmüştür” dedi.

“HİZMET SUNUMU İMKÂNSIZ HALE GELMİŞTİR”

Son yıllarda özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ödenen kamu katkısının ülkedeki ekonomik göstergelerin çok altında kaldığını kaydeden Bereket “ Kurumların hizmet sunum maliyetleri dikkate alınmadan belirlenen yıllık ücret artışları hizmet sunumunun sürdürülebilirliğini neredeyse imkânsız hale getirmiştir. Ayrıca engelli çocukların rehabilitasyon merkezlerine taşınmasını sağlamak için mutlak bir gereklilik olan servis hizmetinin tarafımızdan ücretsiz yapılıyor olması sektöre mali açıdan büyük bir yük getirmektedir. Bunun yanı sıra, salgın koşulları sebebiyle dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan kurumlarımızda büyük oranda etkilenmişlerdir. Özellikle akaryakıt, gıda, elektrik, doğalgaz, kırtasiye vb. ürünlere yapılan yüksek artışlar malumlarınızdır. Ayrıca Temmuz ayında asgari ücrete yapılan artışta kurumlarımıza ek bir maliyet oluşturmuştur” şeklinde konuştu.

“AĞIR EKONOMİK TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ücret iyileştirme talep raporunun sonucunu açıklayan Bereket “ 2006 yılında bir öğrenci için ödenen aylık özel eğitim ödemesi bir asgari ücret miktarı kadar iken, 2022 yılına gelindiğinde asgari ücretin yüzde 27’sine gerilemiştir. Bu durum kurumlarımızı ağır bir ekonomik tablo ile karşı karşıya bırakmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde bu günlere gelen bu güzel hizmet yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile kapanma ile karşı karşıya kalmıştır. Bu tablo, hizmet alan özel gereksinimli bireyler, çalışanlarımız ve biz kurum sahipleri açısından telafisi mümkün olmayacak bir durumdur. Bu güzel hizmetin sürmesi için Hükümetimizin bütün kesimleri enflasyona ezdirmeme yönündeki kararları doğrultusunda kurumlarımızın da desteklenmesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı.