Adıyaman 3. Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı, Adıyaman Fuar Merkezinde 8 gün boyunca açık olacak. Yaklaşık 90 firmanın stant kurduğu fuarın açılışı Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat ile Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Yeşilpark Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleş ve AK Parti Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış tarafından gerçekleştirildi. Yapılan açılış programında konuşan Medya Trend Fuar ve Organizasyon Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül, “Adıyaman her geçen gün oldukça başarılı fuarlara imza atıyor. Adıyaman’da açmış olduğumuz fuarlara firmalar büyük ilgi gösterirken binlerce vatandaşta fuar alanını geziyor. Bizim amacımız bundan sonra uluslararası fuarlar düzenlemek. Adıyaman’ın gelişmesi ve kalkınması amacıyla elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi. 


Daha sonra konuşan Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, “Bugün gerçekten çok mutluyuz. Adıyaman’a tarım konusunda baktığımızda Türkiye’nin birinciliğine yükseldiği gibi fuar konusunda da artık birinciliğe yükselecektir. Bizler bundan sonraki süreçte hem yerli hem de milli ürünlerimizi Türkiye’de ve uluslararasında tanıta bilmek için bu tür fuarları önemsiyoruz” cümlelerini kullandı. 
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise fuarların öneminden bahsederek fuarın Adıyaman’ın ve ülkenin gelişmesine fayda sağladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. İl protokolü daha sonra fuarda bulunan stantları gezdi.