Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “ülkemizin o kadar şairi, ozanı ve adam gibi sanatçısı varken LGBT savunucusu birinin gençlerimizin geleceğini şekillendiren bir sınavda soru konusu yapılması hiçbir gerekçe ile izah edilemez. Soruyu hazırlayan zihniyet bu sapkın anlayışı gençlerimizin zihninde meşrulaştırma gayretkeşliğine düşmüştür” dedi.

“Ne yazık ki YKS’ye sapkınlık virüsü bulaşmıştır” diyen Deniz, İstanbul Sözleşmesinin kirli ellerinin ÖSYM’ye kadar uzandığını belirterek “ ÖSYM Başkanlığı gereğini yapmalı, konu ile ilgili soruşturmayı ivedilikle başlatmalı ve sorumluları hesap vermelidir” dedi.

“Ne toplumsal cinsiyet eşitliğini ne de onun kirli ve ahlaksız bulaşı olan eşcinselliği ve bütün bunların ideolojilerini Türkiye’nin yeni normali olarak asla kabul etmiyoruz. Bu zokayı YKS sorusu şeklinde yutturmaya çalışan ÖSYM Başkanlığını kınıyoruz” şeklinde konuşan Ali Deniz “ ülkemizde ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalışan İstanbul Sözleşmesi derhal ve feshedilmeli ve LGBT faaliyetleri acilen durdurulmalıdır” dedi.

Ali Deniz sorunun sorulduğu zamana dikkat çekerek “ sorunun bu ahlaksız örgütler tarafından sözde onur haftası olarak kutladıkları ve sözde onur yürüyüşünün yapıldığı günlerde sorulmuş olması yaşanan rezilliğin bir tesadüf veya ihmal olmadığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.