Vakfın İstanbul Bağcılar'daki genel merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleşen sezonun ilk "öğrenci buluşmaları"na, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve bursiyerler katıldı.

AYBAK: “VAKIF BİR HİZMET İŞİDİR, BİR GÖNÜL İŞİDİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sait Aybak, yeni burs sezonunun hayırlı olması temennisinde bulundu. Adıyamanlı gençlerin eğitimine destek olan yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Aybak, “Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın kendince işleri var, sorumlulukları var. Ama söz konusu Adıyamanlı gençlere destek olmak olunca hepsi işinden gücünden feragat edip sizin için koşturuyor, sizin geleceğinize katkı sağlamaya çalışıyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vakıf başkanlığını yeni devraldığını anımsatan Aybak şöyle devam etti:

"Bu hizmette elimden geldiğince bir şeyler yapmak istiyorum. ‘Daha çok öğrencimize nasıl fayda sağlayabilirim' düşüncesiyle ben de elimden gelenin iyisini yapmaya çalışacağım. Vakıf bir hizmet işidir, bir gönül işidir. Kendi işinden, gücünden feragat etme işidir. Vakıf Allah rızası için bir araya gelme işidir, bir köprü görevidir. Ayda bir kez de olsa sizinle buluşma, görüşme fırsatı bulacağız. Benim de öğrencilik dönemlerim oldu ama biz sizin kadar şanslı değildik. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitimime devam edemedim. Bunun bilincinde olarak sizin için çaba sarf ediyoruz. Bütün öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Allah zihin açıklığı versin. Bu ilk buluşmamızın hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."

GÖKSU: DOĞDUĞUNUZ TOPRAKLARA İNSANLIK BORCUNUZ VAR

Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu ise, vakıf aidiyetinin önemine işaret etti.

"Adıyamanlılar Vakfı yıllardır burs verir, ama öğrencilerimizde, mezun olan öğrencilerimizde aidiyet kültürü gelişmedi." diyen Göksu şunları kaydetti: "Vakfınızı tanıyın, aidiyetinizi geliştirin. Burası sizin yuvanız. Buranın kuruluş amacında, merkezinde sizler varsınız. Sizler var olursanız bu vakfın bir anlamı var. Eskiden ne bu bina vardı, ne bu salon vardı ne de sizin gibi kalabalık gençler vardı. Şimdi hamd ediyoruz. Vakıf, 1996'da 12 öğrenci ile başladı. Hiçbir şey gökten zembille gelmiyor. Çalışmak, gayret etmek gerekiyor. Bizim Adıyaman'a bir vefa borcumuz var. Sizler sadece kendi adınıza okumayacaksınız. Sizin doğduğunuz topraklara, bu ülkeye, ümmete, insanlığa insanlık borcunuz var. Okuyup hem ilimize, hem ülkemiz hem de ümmete hizmet götüreceğiz. Bugün yerde sürünen devletlerle dünyaya hükmeden devletler arasındaki fark, yetişmiş insan gücüdür."

Göksu, bursiyerleri de kürsüye davet ederek duygu ve düşüncelerini aldı. Bursiyerler, Adıyamanlılar Vakfı'nda olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ORUÇ: ADIYAMANLILAR VAKFI KOCAMAN BİR ‘GÖNÜL ORDUSU’ OLDU

Adıyamanlılar Vakfı Burs Komisyonu Üyesi Ramazan Oruç da, İstanbul'da okumanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. İstanbul'un kendisinin de aynı zamanda bir üniversite olduğunu dile getiren Oruç, “İstanbul gibi bir kadim şehirde üniversite okuma ayrıcalığınız var. Adıyamanlılar Vakfı, kültür merkeziyle, mütevelli heyetiyle, yönetim kurulu ve komisyon üyeleriyle, Ankara ve Adıyaman şubeleriyle kocaman bir 'gönül ordusu' oldu. Hayat bir yoldur, öğrencilik ise bu yolda en önemli safhalardan bir tanesidir. Adıyamanlılar Vakfı, bu yolda sizinle birlikte olacak. Burs vermemizdeki temel amaç size bir maddi katkı değildir. Amaç, Adıyamanlı öğrencilerimizi bir araya getirerek bir sinerji oluşturmaktır, kaynaşmayı sağlamaktır. ‘Biz bir aileyiz' projesi ile bir aile ortamı oluşturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından bursiyerlere Adıyaman çiğ köftesi ikram edildi.