Deniz, "Her geçen gün zarar eden, üyelerine verdiği faizli parayı sosyal yardım diye lanse eden İLKSAN, kendini devletin yetkili kurumlarının üzerinde konumlandırarak il millî eğitim müdürlüklerine, rızası olmayan üyeden de cebri olarak kesinti yapılmasını dayatan bir yazı göndermiştir. Üye kesintisi dışında hiçbir geliri olmadığının itirafı anlamına gelen bu yazıda, “üye aidatlarının Şubat 2018 maaşından başlamak üzere kesilerek Sandık hesaplarına aktarılması ve konunun titizlikle takip edilmesi hususunda gereği rica edilmiştir" dedi.

"Hukuka ve kanuna aykırı birtakım yorumlar icat edilerek, zorlama fikirler hukuki gerçeklermiş gibi dile getirilerek hukuka aykırı işlem tesisini isteyen yazının dikkate alınmaması gerekmektedir." diyen Başkan Deniz,  4. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerinin uygulanmamasının, gerek ceza hukuku gerekse disiplin hukuku açısından suç teşkil edeceği açık olduğu ifade etti.

Deniz, şunları kaydetti:

"2018 ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme’nin “İLKSAN üyeliği” başlıklı 27. maddesinde, “Mevcut üyeler dahil olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına atananlardan 13/1/1943 tarihli ve 4357 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kapsamında bulunanlar bakımından İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) üyeliği ihtiyaridir” hükmü mevcuttur. İlgili toplu sözleşmenin birinci bölümünün “Yürürlük süresi ve tereddütlerin giderilmesi” başlıklı maddesinde “Bu Toplu Sözleşme, 1/1/2018 – 31/12/2019 tarihleri arasında uygulanır” hükmü yer almaktadır. Buna göre Sandık üyeliğini ihtiyari hâle getiren toplu sözleşmenin 27. maddesi hükmü, 1.1.2018 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş olup İLKSAN üyesi Bakanlık çalışanlarının üyeliklerini sona erdirme hakları bulunmaktadır. Üyeliklerini sona erdirdiklerini bildiren çalışanların maaş ve ücretlerinden Sandık üyelik aidatı kesintisinin yapılmaması gerekmektedir. Aksi hâlde, anayasanın 53 ve 128. maddeleri gereği kanun hükmünde olan toplu sözleşmenin uygulanmaması suretiyle görevi kötüye kullanma suçu ile kasıtlı olarak emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak fiili işlenmiş olacaktır"