Haber-Metin HARIKÇI

Şube müdürlerinin taleplerini dinleyen Ali Deniz dile getirilen sorunların çözümü için gayret sarf edildiğini belirterek “kalıcı çözümler için sendikamız tarafından çalıştaylar düzenlenmektedir. Bu çalıştaylar sonucunda oluşacak raporlar kamuoyu ve ilgili makamlarla paylaşılacaktır” dedi.

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşradaki ana omurgasını oluşturan İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, bu makama gelebilmek için 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra önce yazılı sınava tabi tutulmakta. Yazılı sınavda başarılı olan öğretmen arkadaşlarımız sözlü/mülakata tabi tutulduktan sonra Şube Müdürü olarak atanabilmektedir. Bütün bu yorucu süreçlerden geçtikten sonra bu makama yükselen şube müdürleri özlük hakları noktasında ise çok büyük kayıplara uğramaktadır” şeklinde konuşan Ali Deniz şube müdürlerinin son uygulamalarla mağdur edildiğini, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Şube müdürlerini temsilen konuşan Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Doğan ise hassasiyetlerinden dolayı Eğitim Bir Sen Genel Merkezi ve Adıyaman Şubesi’ne teşekkür ederek “Şube Başkanımız Ali Deniz’in taleplerimizin haklılığına inancını biliyoruz. Şube Başkanımız Ali Deniz’in konuya hakimiyetini biliyor ve birlikte yapacağımız hak arayışımızın olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz” dedi. Görüşme sonrasında şube müdürlerinin talepleri şöyle sıralandı; Şube müdürlerine; memuriyet/öğretmenlikte 10 yıllık hizmeti olanlara uzman öğretmenlik, 20 yıllık hizmeti olanlara başöğretmenlik unvanını verilmesi. Haftada 30 saatten az olmamak üzere ek ders ücreti verilmesi. Ek göstergelerinin 5400 veya üzerine çıkarılması. Özel hizmet tazminatının 170 olarak düzenlenmesi. Makam tazminatı verilmesi. Eğitime hazırlık ödeneğinin şube müdürleri dahil tüm eğitim çalışanlarına verilmesi. Görev yolluk ve yevmiyelerin ödenmesi. Rotasyon Zorunlu Yer Değiştirme) uygulamasının kaldırılması gerekmektedir. Yer değişikliğinin Şube Müdürleri için isteğe bağlı ve mazeret ataması şeklinde Haziran ayında gerçekleştirilmesi ve yıl içerisinde boş norm kadrolara atama yapılmaması. Şube Müdürlerinin görevi bırakması durumunda istediği ile ve ilçeyi tercih ederek okul/kurum Müdürü veya Müdür Yardımcısı olarak atanmasının sağlanması.