Kendisi de Adıyamanlı olan 25 yaşındaki Neşivan Tuğba Bozkurt, 2,5 yıldır Bozpınar köyünde öğretmenlik yapıyor. Küçüklüğünden beri öğretmen olmak istediğini ancak vicdani sorumluluğunun büyük olacağının farkında olmadığını belirten Bozkurt, köye gittiğinde sınıfta sobayı yakamadığı için ağladığı günleri anlattı: "Her öğretmen kadının hayalinde topuklu ayakkabıları ceketi, pantolonuyla sınıfa gelmek vardır. Benim de öyleydi. İlk sınıfa girdiğimde açıkçası moralim bozuldu biraz. Sonra toparlandım sobayı yakmaya çalışmaya başladım. Çok küçükken sobayı görmüştüm o yüzden bir deneyenimim yoktu. Yakamayınca ağlamaya başladım öğrencilerimden bir tanesi geldi 'niye ağlıyorsun?, yoksa sevmedin mi bizi' dedi. Orada kendime geldim. O gün bugün artık sobayı çok rahat yakıyorum" dedi.

ANNEYE DE OKUMA YAZMA ÖĞRETTİ

Öğrencilerinin dışında velilerin de okuma-yazma öğrenmesi için çabaladığını anlatan Bozkurt, "Bir öğrencim vardı okuma yazma sorunu vardı öğrenemiyordu. Bir gün annesi geldi okula meğerse kardeşi, abisi yokmuş, babası şehir dışında çalışıyormuş annesinin de okuma yazması yokmuş. Bunu anlatırken ağlamaya başladı. O kadar kötü hissettim ki kendimi. Hemen gerekli izinleri aldım ve okuma yazma derslerine başladım annemiz okuma yazma belgesini aldı. Bu beni çok mutlu etti." dedi.

‘GELECEĞİMİZİN SİGORTASI ÖĞRETMENLERİMİZ’ PROJESİ ÖĞRETMENLERE GÜÇ VERİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye eğitim derneği ve Zürih vakfı destekli 'geleceğimizin sigortası öğretmenlerimiz' projesi ile tanıştığını ve projenin öğretmenlere güç verdiğini söyleyen Bozkurt, "Bir telefon uzağımızda olan hiç tanıdığımız ama gönülden birbirimize bağlı olduğumuz insanlar var. Bunu bilmek bize o kadar güç veriyor ki. Zurich Vakfı, Zurich Türkiye ve Türk Eğitim Derneği ortaklığı ile yürütülen projenin temel amacı mesleğinin ilk yıllarında köy veya ilçeye atanan kadın öğretmenlerin desteklenmesi. Böylece çalışma hayatına daha iyi bir başlangıç yapmalarını sağlayarak hem öğretmenlerin meslek yaşamlarının kalitesini geliştirmek hem de öğrencileri için bir umut yeşertebilmek hedefleniyor. Proje kapsamında öğretmenlerin kişisel, mesleki ve psiko-sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla eğitimler veriliyor" dedi.