Adıyaman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezinin işbirliğinde yürütülen eğitim programının açılışı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanının uzman akademisyenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programın düzenleyicilerinden olan Türk PDR Derneği Adıyaman İl Temsilcisi ve üniversitemiz öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Ali Yıldız tarafından "Çocukluk Çağı Travmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi" eğitimi verildi.

Programa, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, MEB Rehberlik Daire Başkanı Murat Ağar, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Oğuz Özat ve Psikolojik Danışmanlar ile Rehber Öğretmenler katıldı.

Eğitimlerde, Adıyaman’daki Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlere yönelik verilen eğitimler neticesinde okullardaki çeşitli sorun alanlarına karşı, Psikolojik danışmanların ve Rehber öğretmenlerin yapacakları önleme ve müdahale çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanının değerli akademisyenlerinin katılımıyla Psikolojik Danışman Rehber Öğretmenlere yönelik haziran ayının sonuna kadar toplamda 11 eğitim yapılacağını ifade eden Adıyaman İl Temsilciliği ise 2020 yılında Adıyaman Üniversitesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Mehmet Ali Yıldız; “Türk PDR Derneği Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak Psikolojik Danışma ve Rehberlik biliminin ve mesleğinin ülkemizde gelişmesini sağlamak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 1989 tarihinde kurulmuştur. 30 yıla aşkın yıldır faaliyet gösterin derneğin şuan yaklaşık 13.000 üyesi bulunmaktadır. 2020 yılında Adıyaman temsilciliği görevi şahsıma verildi ve çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Dernek olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TSK, İçişleri Bakanlığı, Üniversiteler, Yerel Yönetimler, AFAD, Diyanet İşleri Başkanlığı, STK’lar ve Özel sektör ile işbirliği içerisinde çalışmalarını yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adıyaman Üniversitesi işbirliği ile “Okul PDR Hizmetlerini Güçlendirme Eğitimleri” adıyla ilimizdeki Psikolojik Danışman Rehber Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için 19 Mart Cuma günü eğitimlere start verildi. Dernek olarak etkinlilerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu