Antalya İli-Belek Bölgesinde 22 Ocak tarihinde başlayıp 09 Şubat 2018 tarihinde sona erecek olan eğitim seminerine Adıyaman’dan İnönü İlkokulu Uzman sınıf öğretmeni Mesut Kınacı katıldı.

Seminerin oldukça verimli geçtiğini belirten Adıyaman İnönü İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mesut Kınacı; “Milli Eğitim bakanlığımız tarafından ‘Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü tarafından Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesi projesi kapsamında, Suriyeli öğrencilerin dersine giren öğretmenlere yönelik farkındalık eğitimine davet edildim. Proje Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda Milli Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Eğitim programı çerçevesinde değerli hocalarımız tarafından farklı konularda eğitimler verilmeye başlandı. Projenin genel amacı, Geçici koruma altındaki Suriyeli vatandaşların Türkiye’deki eğitime erişim sağlamalarına katkı yapmak, Özel amacı ise; Geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim sistemine entegre olmalarına yönelik çabalarında milli eğitim bakanlığını desteklemek. Eğitim süreci boyunca bizlere aktarılan değerli bilgilerden istifade etmeye çalışıyoruz. Eğitim süreci boyunca bizlere anlatılan bilgileri ilimize döndüğümüzde okulumuzdaki öğretmen arkadaşlarımızla paylaşacağım. Bu vesileyle bizlere bu imkanı sağlayan milli eğitim bakanlığımıza, eğitime katılmamızda destek olan milli eğitim müdürümüz Mete Kızılkaya’ya, okul müdürümüz Abdullah Sivil’e ve eğitim süreci boyunca değerli bilgilerini bizlerle paylaşan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Proje faaliyetlerinde ise; Türkçe Öğretimi, Arapça Dil Eğitimi, Öğretmen Eğitimleri, Okul/GEM’ lere Güvenlik ve Temizlik Personelinin Sağlanması,Suriyeli Çocuklara Kırtasiye, Ders Kitabı ve Eğitim Materyali Temini, Suriyeli Çocukların Okula Taşınması, Öğretim Materyalleri, Destekleme Kursları, Telafi Kursları, Eğitim Ekipmanları, Türkçe Dil Sınav Sistemi, Okul Rehberlik Faaliyetleri, İzleme ve Değerlendirme, İdari ve Diğer Personeli İçin Eğitimler, Farkındalık Faaliyetleri olduğu belirtildi.